Detalj utakmice PSŽ-Mančester junajted(©Reuters)
Detalj utakmice PSŽ-Mančester junajted(©Reuters)

NAJAVA DANA (sreda, 2. decembar): Sveci na Old Trafordu, Dormundu radi sujeta protiv Lacija, ali to nikako nije sve

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.12.20. | 07:34

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

BAŠAKŠEHIR – RB LAJPCIG, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

U klinču sa PSŽ-om, precizno egal sa šest osvojenih bodova, a u poteri za tri poena prednosti koje ima vodeći Junajted. To je slika i prilika pozicije RB Lajpciga koji će po Nagelsmanovom naređenju juriti ka pobedi kako bi se nadomstio minus sa Parka prinčeva gde je domaćin golom Nejmara koji im je sa kreča pokvario raspoloženje. Turci su u minus fazi već skoro mesec dana, poslednji put su u oktobru poraženi od RB Lajpciga sa 2:0, tako da deluje da su njihove moći ovde izuzetno ograničene.

KRASNODAR – REN, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Čelsi i Sevilja u Grupi E imaju po 10 bodova, dok par pred nama samo po jedan. To su zaradili na međusobnom susretu okončanom sa 1:1. Očekuje se i sada egal partija, uz opasku da je Krasnodar trenutno u grupi vodeći po broju primljenih golova. Ali ne mari, Ren je dao samo dva gola, što znači da Krasnodar ne bi trebalo u značajnoj meri da se uplaši drastičnog uvećanja skora koji beleži deset golova u njihovoj mreži.

DORTMUND – LACIO, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Dormundu će raditi sujeta. Lacio ih je u prvom kolu savladao sa 3:1, što su Nemci pedantno nadoknadili s tri uzastopne pobede. Favr zna da su sva tri gola koje je njegov sastav do sada imao u mreži zaduženi u utakmici s Italijanima. Derbi grupe će biti uzbudljiv. Međutim, gosti su pred ovaj susret poraženi u Seriji A od Udinezea, što može da iznervira Inzagija, ali i da ga natera da tim maksimalno drži pod stegom brižne defanzive, dok se ne ukaže šansa za akciju koja može da skupo da se naplati.

KLUB BRIŽ – ZENIT, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Potencijalno uzbudljiv meč, sa tek nešto većim šansama na tasu Klub Briža koji je sabrao četiri boda. Najvažniji za njih su oni koji su došli iz pobede nad Zenitom koji zasad ima tek jedan poen. Ta utakmica je statistički je bila egal, o čemu sem poseda lopte govori i po 13 šuteva oba tima ka golu, od kojih su po tri išla u okvir. Zbog toga i sada je moguća izjednačena borba, možda i raspucana u zavisnosti kako se utakmica bude otvorila.

FERENCVAROŠ – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Ništa gore za Ferencvaroš nije od dolaska Barse. Na prvom susretu u grupi, oni su sasvim očekivano meč para izgubili sa 5:1, pa će se tim Ronalda Kumana postarati da još malo nabifla statistiku. Naime, Barselona je na poslednje dve utakmice ukoliko računamo susret nacionalnog šampionata sa Osasunom i suočenje s kijevskim Dinamom dala po četiri gola.

JUVENTUS – DIN. KIJEV, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Sedam van stroja, plus pet pod upitnikom. Gore od toga nemoguće je da bude za Dinamo, pa Ronalda i drugove očekuje olakšana potera za Barselonom koja ima tri boda više u Grupi G. Prilika je ovo Italijanima da ponove oktobarskih 0:2 u utakmici s istim rivalom. Naravno, favorit je jasan, a o broju mogućih postignutih golova treba razmisliti, budući da je Juventus više od dva gola dao samo Ferencvarošu, a da na meč izlazi nakon remija sa Beneventom u Seriji A.  

MAN. JUN. – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Crveni Đavoli režirali su u prvom kolu iznenađenje usred Pariza. Tri boda sa Parka Prinčeva, protiv vicešampiona Evrope, nisu ni mala, ali ni naivna stvar. Posle četiri runde izabranici Ole Gunara, sakupili su devet bodova, Sveci imaju tri manje i priliku za revanš. Doduše, pritisak za goste na Old Trafordu biće popriličan, jer ukoliko izgube značilo bi im da Lajpcig ne pobedi Bašakšehir. To je priznaćete preterano očekivanje.

SEVILJA – ČELSI, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Reč je o derbiju Grupe E. Oba tima su stekla po 10 bodova, a bodove su samo međusobno podelili. Lampard nema kadrovskih problema, a na naročitim mukama nije ni Lopetegi. Dakle, izbaciće obojica u varu najbolje što imaju, pa utakmica može da bude potpuno neizvesna. I prošla je bila takva uz neznatno veći posed lopte na konto Sevilje.

NOTINGEM – VOTFORD, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Šumari ne mogu da računaju na čak šestoricu povređenih, a uz to oni su tri puta vezano gubili bez postignutog gola. Votford je na trećoj poziciji, ne zanimaju ga nevolje rivala, pa bi rado preko Notingema pojurio Norič i Bornmut s kojima vodi grčevitu bitku za čelo tabele. Tako se juri povratak u elitu.

LEGANES – RAJO VALJEKANO, 19.00

(Fudbal, Španija 2)

Razlika je četiri boda u korist četvrtoplasiranog Leganesa. Poslednji put, onako zvanično, sastali su se u Primeri kada je Leganes bio bolji pri konačnih 1:2. Zatim su proteklog leta odigrali dva prijateljska susreta kada je dolazio X, a zatim dvojka na Rajo Valjekano. Ovoga puta snage su izjednačene, mada se Leganesu ne može osporiti prednost domaćeg terena.



tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara