©AFP
©AFP

Najbolji rezervni špic na planeti! Alvarez je toliko dobar, da se Halandov izostanak nije osetio

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 18:06

Argentinac je ove sezone postigao 11 golova u svim takmičenjima i zabeležio devet asistencija. Teško da se može tražiti više od jednog rezervnog napadača

Pribojavali su se u Mančester Sitiju kako će se ekipa snaći u finišu prvog dela sezone, s obzirom na to da se Erling Haland povredio na vrhuncu krize rezultata, posle remija sa Totenhemom i porazom na Vila Parku, ali je onda u sastav ušao Hulijan Alvarez i rutinski priveo godinu kraju. Na kraju se i rasucao, pa je u finišu sezone direktno bio odgovoran za pobedu u finalu Svetskog prvenstva za klubove, pobedu na Gudisonu i za večerašnje slavlje nad Šefild Junajtedom - 2:0 (1:0).

Verovatno najbolji rezervni špic na planeti u poslednja tri meča postigao je četiri gola, a otkad se Haland povredio Građani su ostvarili šest pobeda i jedan remi. Odoleo im je samo Kristal Palas, koji je golom Majkla Oliza iz penala u petom minutu nadoknade izbegao poraz na Etihadu pre desetak dana.

Izabrane vesti

Siti je rutinirao ekipu Krisa Vajldera i probio se na treće mesto Premijer lige sa tri boda manje od vodećeg Liverpula, a ogromne zasluge za današnje slavlje idu na račin dvostrukog asistenta Fila Fodena, koji je prvo u 14. minutu odigrao dupli pas sa Rodrijem, a onda je u 61. minutu nesebično, sa mnogo osećajaj prilikom dodavanja, na tacnu ostavio loptu Alvarezu i omogućio mu da nastavi seriju golova.

Argentinac je ove sezone postigao 11 golova u svim takmičenjima i zabeležio devet asistencija. Teško da se može tražiti više od jednog rezervnog napadača.

Sa druge strane, Foden je nadmašio svoj učinak po broju asistencija u Premijer ligi. U prethodne tri sezone je imao po pet, a već sada u aktuelnoj jednu više.

Aston Vila je još jednom odigrala meč sa mnogo oscilacija, ali je uspela da slomi borbeni Barnli na svom terenu i golom Daglasa Luiza iz penala u 89. minutu stigne do tri velika boda (3:2) i izjednači se po broju bodova sa vodećim Redsima, ali uz utakmicu više.

Barnli je uspeo da se vrati u život, iako je od 56. minuta igrala bez Sandera Bergea, koji je isključen pri rezultatu 2:1. Međutim, gostima se otvorila kontra, koju je na dominantan način završio Lajl Foster u 71. minutu utakmice.

Vila je povela u 28. minutu preko Leona Bejlija, ali je Čarli Tejlor izjednačio samo dva minuta kasnije. Ipak, za konačan rezultat u prvom poluvremenu bio je zaslužan Musa Dijabi, koji je u 42. minutu iskoristio pravovremeno dodavanje Votkinsa.

Iako su se vratili u život, desetkovane goste je u finišu utakmice ipak pokosio umor. Koncentracija je pala Eronu Ramiziju, koji je s leđa pokusio lukavog Džona Durana u kazenom prostoru, a Luiz potom postavio konačan rezultat utakmice.

Vulverhempton je ekipa koja se u finišu godine uz Vest Hem nalazi u najboljoj formi. To je pokazala i današnja ubedljiva pobeda nad indisponiranim Evertonom (3:0), koji bi do kraja kola mogao da zapadne i u zonu ispadanja. Sastav Gerija O'Nila je dominirao čitavu utakmicu, a nezaustavljiv je bio Mateus Kunja, koji je bio strelac drugog gola za svoj tim u 53. minutu i asistent kod pogotka Grega Dosona osam minuta kasnije. Karamela ma je ovo bio treći vezani poraz, pa je alarm na Gudisonu odavno upaljen.

Majkl Oliz je bio ključna tačka preokreta Kristal Palasa protiv Brentforda na Selhurst Parku (3:1). Odlični francuski napadač je postigao dva gola za svoj tim i doneo mu bodove koji su ga ozbiljno odaljili od opasne zone. Palasu je bilo najvažnije da prekine seriju neuspeha, posle ranog gola Luis Potera u drugom minutu delovalo je da neće biti ništa od toga, ali su se Oliz i Ebereči Eze pobrinuli da se pobeda ekipe Roja Hodžsona ne dovede u pitanje.


PREMIJER LIGA – 20. KOLO

Subota

Luton - Čelsi 2:3 (0:2)

/Barkli 80, Adebajo 86 - Palmer 12, 70, Madueke 37/

Aston Vila - Barnli 3:2 (2:1)

/Bejli 28, Dijabi 42, Daglas Luiz 89pen - Foster 71/

Kristal Palas - Brentford 3:1 (2:1)

/Oliz 14, 58, Eze 39 - Luis Poter 2/

Mančester Siti - Šefild Junajted 2:0 (1:0)

/Rodri 14, Alvarez 61/

Vulverhempton - Everton 3:0 (1:0)

/Kilman 25, Kunja 53, Doson 61/

18.30: (3,15) Notingem Forest (3,45) Mančester Junajted (2,25)

Nedelja

15.00: (5,80) Fulam (3,90) Arsenal (1,60)

15.00: (1,85) Totenhem (3,70) Bornmut (4,10)

Ponedeljak

21.00: (1,48) Liverpul (4,40) Njukasl (6,75)

Utorak

20.30: (2,50) Vest Hem (3,45) Brajton (2,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Hulijan Alvarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara