Zvanično: Zvezda otkupila Nasera Đigu za 2.250.000 evra u tri rate! Plata oko 400.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 15:39

Reprezentativca Burkine Faso čeka ugovor na četiri godine

Gotovo je, Crvena zvezda ima prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Ako seo to tako može nazvati, pošto je reč o igraču koji je prethodnih deset meseci stanovnik Beograda. Srpski šampion odlučio je da aktivira klauzulu o otkupu mladog štopera Nasera Đige od Bazela. Crveno-beli su iskoristili pravo kupovine reprezentativca Burkine Faso i obavestili švajcarski klub da će izdvojiti novac za Nasera Đigu.

Prema informacijama Mozzart Sporta, crveno-beli će na ime obeštećenja nekadašnjem šampionu Švajcarske isplatiti tačno 2.250.000 evra. Ukupan iznos Crvena zvezda će isplatiti u tri jednake rate od 750.000 evra.

Izabrane vesti

Takođe, poznato je da će se snažni štoper obavezati na četvorogodišnju vernost srpskom šampionu. Prve godine Naser Điga bi u Ljutice Bogdana trebalo da zarađuje 400.000 evra, uz bonuse za individualne i timske uspehe. Dakle, biće u kategoriji srednje plaćenih igrača.

Bilo je jasno da će Crvena zvezda otkupiti ugovor Nasera Đige još tokom marta, kada je visoki Afrikanac dobio srpski pasoš i oslobodio mesto za angažovanje još jednog stranca. Zbog promene pravila i u narednoj takmičarskoj godini Naser Điga će imati status bonus igrača.

Kao fudbaler Bazela pozajmljen Crvenoj zvezdi Naser Điga je u crveno-belom dresu odigrao 26 mečeva. Bio je gotovo standardan za vreme mandata Baraka Bahara, dok ga je Vladan Milojević koristio kao alternativnu opciju, pošto su se kao tandem štopera ustalili Aleksandar Dragović i Uroš Spajić.

Imao je Naser Điga uspona i padova tokom ove takmičarske godine. Bolji utisak ostavio je u utakmicama Lige šampiona. Posebno na gostovanju u Mančesteru, kada su crveno-beli igrali povučeno, a on imao direktne duele sa Erlingom Haladom. Dobar je bio i u beogradskom meču sa Lajpcigom.

Međutim, imao je i nekoliko velikih kikseva Naser Điga u domaćoj ligi, ali na Marakani smatraju da je to posledica mladosti nedovoljnog iskustva. Veruju odgovorni iz Ljutice Bogdana da će Naser Điga biti dobra investicija, i da će srpski šampion na njemu zaraditi prilikom izlaznog transfera.

Điga je rođen u gradu Bobo Djulaso u Burkini Faso, a igrački je stasao u klubu Vitese iz svoje zemlje. Pažnju na sebe skrenuo je na Kupu afričkih nacija za igrače do 20 godina u Mauritaniji 2021. godine, posle čega je reagovao Bazel i doveo ga u svoje redove sa nepunih 19 godina. U švajcarskom klubu se nije naigrao, a prošle sezone je zabeležio 21 nastup u francuskom drugoligašu Nimu. Letos je stigao kao rešenje za poslednju liniju Crvene zvezde nakon odlaska Strahinje Erakovića u Zenit.

Vrlo je moguće da neće biti velikih pomeranja na štoperskim pozicijama tokom leta. Posle Nasera Đige, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ugovor sa crveno-belima produži Aleksandar Dragović. Takav scenario je bio nemoguć do pre dva meseca, ali je u poslednje vreme došlo do promene kursa i razmišljanja nekadašnjeg reprezentativca Austrije.


tagovi

Naser Điga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara