Idealnih 11 poslednjeg superligaškog vikenda
Idealnih 11 poslednjeg superligaškog vikenda

Najbolji tim 18. kola Mozzart Bet Superlige: Višak se pravi po bokovima...

Vreme čitanja: 4min | pon. 07.11.22. | 12:03

Pogledajte koji su se sve igrači istakli proteklog vikenda u prvenstvu Srbije

DEJAN STANIVUKOVIĆ (Kolubara) 7 - Kolubara je odnela veliki bod sa Čaira, a jedan od najzaslužnijih za to je odlični Dejan Stanivuković, koji je uvek bio tu da neutrališe svaki nalet domaćeg tima, koji je silno želeo sva tri boda u ovom meču. Nije ništa mogao kod gola Petrova u 53. minutu utakmice, ali je mu nije padala koncentracija u poslednjih pola sata meča kada su izabranici Nenada Lalatovića krenuli na sve ili ništa.

MILOŠ CVETKOVIĆ (TSC) 7 - Da nije bilo pobedničkog gola Slobodana Uroševića iz slobodnog udarca u 86. minutu, iskusni Miloš Cvetković bi verovatno bio glavni kandidat za igrača odlične utakmice u Bačkoj Topoli. Igrao je nekadašnji igrač Crvene zvezde sa ogromnom energijom ovu utakmicu, konstatno se ponavljao i pravio ogromne probleme odbrani Partizana. Bilo je zaista prijatno gledati desnog beka koji ima kvalitetan centaršut, što je postala prilična retkost u ne samo u ovdašnjem, već i u evropskom fudbalu.

Izabrane vesti

DEJAN KERKEZ (Napredak) 7,5 - Zaustavio je potpuno kapiten Kruševljana oštricu napada Brđana, Muhameda Badamosija, pa jedan od najdominantnijih špiceva Mozzart Bet Superlige kroz ceo susret pod Bagdalom nije mogao da stigne ni do jedne upotrebljive lopte. Prilično sigurno i samouvereno je nosio svoju odbranu bivši igrač Maritima i bez sumnje bio najzaslužniji što je prekinuta serija Čukaričkog od čak 21 utakmice na kojoj su Brđani tresli mrežu svojih rivala.

MILAN JOSKIMOVIĆ (Novi Pazar) 7,5 - Plavi su prekinuli niz od četiri vezana remija u prvenstvu, ali i jedan znatno duži - devetogodišnji post u duelima sa timom iz Ivanjice, za šta je jedan od najzaslužnijih bio Milan Joksimović. Tvorac preokreta na Džaizkoin areni bio je asistent kod prvog gola Andrije Majdevca u 53. minutu, a onda je i sam pogodio dva minuta kasnije nakon dodavanja Mijića. Definitivno jedan od najboljih mečeva iskusnog levog beka u ovoj sezoni.

SLOBODAN UROŠEVIĆ (Partizan) 8 - U jednom od najzanimljivijih mečeva kompletne sezone u Mozzart Bet Superligi odoru heroja obukao je Slobodan Urošević. Partizanov Supermen najpre je „pobedio“ Bibarsa Natha kad ga je privoleo da mu prepusti izvođenje slobodnog udarca sa pozicije otakle uglavnom šutuira Izraleac, potom i TSC, jer je hicem karakterističnim za brazilske majstore prokrčio put Parnom valjku ka slavlju u susretu emotivnih lomova. Reč je o igraču koji već godinama unazad igra kvalitetno u kontinuitetu.

DAMJAN KRAJIŠNIK (Radnički 1923) 7 - Univerzalni vezista Kragujevčana bio je jedan od najzaslužnijih što je Radnički dobio bitku na sredini terena sa Radnikom. Dobijao je duele, osvajao lopte u manevru i uz sjajnog Nemanju Tomića bio jedan od najboljih aktera ove utakmice. Bio je na pravom mestu u ključnom 32. minutu utakmice, kada je oduzeo loptu na protivničkoj polovini, odigrao za Čolovića, a ovaj sa golom spojio kapitena Tomića kome nije bilo teško da sa desetak metara prevari nemoćnog Vujanca.

BIBARS NATHO (Partizan) 7 – Poput kompletnog Partizanovog tima, bio je neprepoznatljiv u prvom poluvremenu meča u Bačkoj Topoli. Daleko od gola, u kavezu vezista TSC-a, ostao je bez uticaja. A onda ga je pred kraj tog dela igre proigrao Rikardo, a Izraelac pasirao loptu za izjednačenje. U drugom poluvremenu je dejstvovao u zoni komfora, oko kaznenog prostora rivala, gde je daleko opasniji, pokrenuo nekoliko opasnih napada i potvrdio da koliko znači crno-belima.

NEMANJA TOMIĆ (Radnički 1923) 7,5 – Daleko je od optimalne forme, ali – klasa je večna. I da ima veći stomak opet bi bio igrač koga ne smeš da ispustiš iz vida. Gol protiv Radnika doneo je Kragujevčanima minimalnih 1:0, kao što je još na početku sezone učinio u susretu sa ekipom Mladosti iz Lučana, a ne zaboravimo da je bio asistent za 1:0 u pobedi nad novosadskom verzijom istoimenog kluba (3:0), dok je načeo i Kolubaru u još jednom ubedljivom trijumfu (3:0).

ALEKSANDAR KATAI (Crvena zvezda) 7: Možda nije ovo najbolji Aleksandar Katai koga smo gledali, ali u Mozzart Bet Superligi – nema igrača koji može da ga čuva. Protiv Mladosti šesti gol u sezoni, računajući samo prvenstvene okršaje, na to treba dodati i četiri asistencije. I sve to iako se čini da još nije ubacio u punu brzinu i da je ovo daleko od onoga što Katai može kada je na svom vrhuncu.

MILOŠ PANTOVIĆ (Voždovac) 7,5: Jedno je sigurno kada je Voždovac u pitanju – sve polazi od Miloša Pantovića. Protiv ekipe Mladost GAT loptama ga je hranio odlični Borislav Burmaz – i on igra sve bolje i privlači ozbiljnu pažnju – a Pantović je pogađao za 1:0, potom i konačnih 2:1. Pet njegovih golova ove sezone. Nastavi li ovako nećemo ga još dugo gledati u Mozzart Bet Superligi Srbije.

ANDRIJA MAJDEVAC (Novi Pazar) 7,5: Stigao je tek za treće kolo Mozzart Bet Superlige, trebalo mu je par nedelja da uhvati ritam, ali Andrija Majdevac se pokazuje kao pun pogodak Pazaraca. Posle oktobarske pauze, poklopila se ona, ne slučajno, sa nizom Plavih bez pobede, opet se raspucao, sa dva pogotka dao presudan doprinos pobedi nad Javorom (3:1) i golgeterski konto povisio na sedam komada u dosadašnjem toku sezone. Jedan od glavnih krivaca što je Novi Pazar na petom mestu Mozzart Bet Superlige.





tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet SuperligaDejan StanivukovićMiloš CvetkovićDejan KerkezSlobodan UroševićBibars NathoDamjan KrajišnikNemanja TomićAleksandar KataiMiloš PantovićAndrija MajdevacMilan Joksimović

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara