Najbolji tim 27. kola Mozzart Bet Superlige: Kvartet iz Radnika, univerzalac Jamkam i tandem razigrane Čuke

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.03.23. | 10:41

Bekovi TSC-a zauzeli oba boka

Prođe kolo u kojem nijedan od večitih rivala nije slavio. Dok je nastavljena Partizanova agonija, kod kuće je izgubio od Radnika (1:2), okliznula se i Crvena zvezda, koja je u Kruševcu ispustila bod (1:1). I zato nema njihovih igrača u idealnom timu 27. kola Mozzart Bet Superlige.

Očekivano, prednjače ovog puta Surduličani, koji su prvi put u istoriji kluba osvojili ne bod, nego sva tri u Humskoj 1.

Izabrane vesti

STEFAN RANĐELOVIĆ (Radnik) 8,5 – Najbolji igrač kola. Briljirao je na golu Radnika protiv Partizana. Ne samo što je zaustavio sijaset udaraca, ukrotio brojne šanse crno-belih, nego je “skinuo” i penal Bibarsu Nathu. Ranđelović je prvi golman u Srbiji kojem je to pošlo za nogom. Otud zato i zvanje igrača kola.

MILOŠ CVETKOVIĆ (TSC) 7 – Počeli su Topolčani malo u grču meč protiv Mladosti iz Lučana, svesni da ih pobeda vodi na drugo mesto na tabeli. Ta mala nervoza u igri je trajala do 15. minuta, kada je desni bek Cvetković topovskim udarcem pogodio mrežu gostiju i otvorio TSC-u put ka pobedi i napretku na tabeli.

BAZIL JAMKAM (Radnički Niš) 7,5 – Univerzalac sa Čaira. Nekada štoper, nekada levi, nekada desni bek. I nema tog zadatka koji ne odradi na vrhunskom nivou. Bio je defanzivac Radničkog siguran i ubedljiv protiv Spartaka u Subotici, zatvorio je sve prilaze golu Plavim golubovima. Jamkam je “garantovao nulu” Nišlijama, a ofanzivci su se potrudili da spakuju sva tri boda sa severa zemlje.

NIKOLA VASILJEVIĆ (Kolubara) 7 – Veliku pobedu ostvarila je Kolubara u Novom Pazaru (1:0), koja je ostavlja u trci za plej-of. Odoleli su Lazarevčani svim napadima plavo-belih, a najveći deo posla u odbrani odradio je Vasiljević, pogotovo je to breme poneo nakon 64. minuta kada je njegov tim ostao sa igračem manje nakon isključenja drugog štopera Bakića.

NEMANJA PETROVIĆ (TSC) 7 – Pobeda koja je odvela TSC do drugog mesta na tabeli u velikoj meri je obeležena odličnim partijama bekova tima iz Topole. Cvetković je postigao vodeći gol, a asistent u toj akciji bio mu je kolega sa levog boka Nemanja Petrović, koji igra u sjajnoj formi: u prošlom kolu je postigao gol za pobedu protiv Kolubare, dok je sada dodao asistenciju na svoj konto.

EDIN RUSTEMOVIĆ (Radnik) 7,5 – Kada bi Rustemović svaki meč igrao kao u Humskoj, Surduličani bi mogli mirno da spavaju na tabeli. Odličnu partiju pružio je bosanski internacionalac protiv Partizana, u velikoj meri zatvorio sredinu terena, pa je domaći sastav uglavnom šaljući lopte sa bokova tražio i stvarao šanse. Na koncu, ide na Edinov račun i asistencija za drugi gol, koji je postigao Jokić, kojim je spakovao tri boda da ponese za Surdulicu.

NEMANJA NIKOLIĆ (Kolubara) 7 – Veliko iskustvo veziste Kolubara je došlo do izražaja u Novom Pazaru. Diktirao je ritam igre svog tima, nije dozvoljavao da ekipa padne ni pred naletima plavo-belih, koji su pogotovo pokušali da pritisnu kada su Lazarevčani ostali sa igračem manje. Na kraju je ispalo da je vezni red “železničara” zaključao sredinu terena i rutinski privao meč kraju, do velike pobede.

VLADIMIR LUČIĆ (Čukarički) 7,5 – Najbolji igrač Brđana u prolećnom delu sezone, koji se našao i na širem spisku selektora Stojkovića za evro kvalifikacije. Vrhunsku partiju je Lučić prikazao protiv Voždovca, vodio je svoj tim do preokreta i do trijumfa, upisavši dve asistencije: prvu za pogodak Tomovića i drugu za gol Ivanovića.

ĐORĐE IVANOVIĆ (Čukarički) 7,5 – Posle dužeg vremena Ivanovićeva partija koja je zaslužila aplauze. Ofanzivni vezista Čukaričkog je blistao protiv Voždovca, dobio je priliku da odigra ceo meč i na tom poverenju se odužio najpre iznuđenim penalom, kojim su Brđani došli do vođstva, a onda i pogotkom kojim je postavio konačan rezultat. U odličnoj je formi Kerkezov tim, golgeterski raspoložen pred finiš osnovnog dela prvenstva.

ANDRIJA RADULOVIĆ (Radnik) 7,5 – Nije se posrećilo, za sada, mladom Crnogorcu da Partizanu zatrese mrežu kao igrač Crvene zvezde, ali se upisao kao ofanzivac Radnika. Posle velike greške njegovog zemljaka Vujačića, istrčao je Radulović preko pola terena i manirom iskusnom igrača poslao loptu iza leđa Popovića. Time je otvorio vrata Surduličanima ka najvećem iznenađenju kola.

MILAN MAKARIĆ (Radnik) 7,5 – Blistao je Radnik u prvom poluvremenu u Humskoj i u napadu i u odbrani. Za prvih pola sata imali su Surduličani toliko šansi da su mogli već tada da imaju sigurno vođstvo protiv Partizana. Doduše, imali su i mnogo sreće ispred svog gola... Nekada najbolji strelac Mozzart Bet Superlige Milan Makarić je u tom delu meča majstorski odradio posao “target mena”, koji je primao loptu na sebe i razigravao ostatak ekipe. On je poslao vrhunski dubinski pas Raduloviću, kojem je ostalo samo da pošalje fudbal iza leđa golmana pa da Radnik povede protiv Partizana.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeStefan RanđelovićMiloš CvetkovićBazil JamkamNikola VasiljevićNemanja PetrovićNemanja NikolićVladimir LučićĐorđe IvanovićAndrija RadulovićMilan MakarićEdin Rustemović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara