Didije Lamkel Ze (AFP)
Didije Lamkel Ze (AFP)

Najluđa glava belgijskog fudbala ukrala šou, srpski reprezentativac jedan od junaka! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.10.22. | 21:28

Najbolniji mogući poraz za lidera šampionata

Didije Lamkel Ze je posebna cvećka belgijskog, pa i svetskog fudbala. Nije toliko poznat kao Mario Baloteli ali je veoma sličan njemu. Možda i luđi. Defintivno najkontroverzniji fudbaler u Belgiji godinama unazad.

Kamerunac je bio jako talentovan napadač ali su ga veće karijere koštali ispadi na terenu i van njega. Jedan od najvećih je bio kada je kao fudbaler Antverpena besan došao u sedište svog kluba u dresu najvećeg rivala Anderlehta kako bi naterao upravu da ga pusti u Panatinaikos. Obezbeđenje ga je sprečilo da uđe, a navijači su tada hteli da ga pojedu.

Izabrane vesti

Transfer mu nije omogućen, a Antvrepen ga je u prošloj sezoni poslao čak na tri pozajmice: Dunajska Streda, Himki i Mec. Letos je nuđen Crvenoj zvezdi i Ferencvarošu ali niko nije smeo da rizikuje. Kortrajk jeste i kupio ga je za 500.000 evra.

Večeras su se Didije Lamkel Ze i Antverpen prvi put suočili kao protivnici na terenu od letošnjeg razlaza. Antverpen je doputovao u Kortrajk u strašnoj formi. Najboljoj u istoriji kluba. Pobedili su do danas svih devet utakmica od početka sezone i bili ekipa sa najboljim nizom rezultata u Evropi. Kortrajk je sa druge strane bio u krizi rezultata, imao samo dve pobede i čak šest poraza u devet mečeva.

Epilog: Kortrajk je Antverpenu naneo prvi poraz u sezoni (2:1), Lamkel Ze je bio igrač utakmice iako nije dao gol. Ali je zato namestio prvi i kontroverznom proslavom dodatno čačnuo živce Antverpenovih navijača pa je utakmica morala da bude prekinuta.

Lamkel Ze je počeo meč u napadačkom tandemu sa još jednim bivšim Antverpenovim igračem Felipeom Avenatijem i od početka bio raspoložen da nanese štetu nekadašnjem klubu. A i navijači Antverpena su bili raspoloženi da ga vređaju. Od prvog do 90. minuta su mu skandirali sve i svašta, ponajviše „Lamkel Ze k...in sine“. Gađali su ga svakakvim predmetima, najčešće čašama sa pivom a on je čekao...

Srpski reprezentativac Marko Ilić na golu Kortrajka je sjajnim odbranama Mijošiju, Aldervajreldu i Jansenu ulio samopouzdanje domaćima i sačuvao ih do 21. minuta kada je došao momenat koji je Lamkel Ze čekao. Kao metak je pobegao po levom krilu i poslao idealnu loptu na peterac gde je bio... Pogađate. Avenati! Usledio je rafal svega i svačega sa tribina, a Lamkel Ze je smireno uzeo čašu kojom su ga gađali, postavio je ispred sebe i proslavio uz meditaciju.

Razbesneo je ubrzo Antverpenove navijače pa je meč prekinut na nekoliko minuta. Dobio je i žuti karton kada je stavio ruku na uvo dok su mu vređali majku. A Antverpenova situacija je postala još gora kada je Selemani u finišu poluvremenu povećao prednost domaćih na 2:0. Kapiten domaćih je umesto da slavi gol odmah trčao po Lamkel Zea da ga spreči da napravi neku novu provokaciju i odvukao ga je odmah na njegovu polovinu...

Pokušao je Mark Van Bomel izmenama da trgen Antverpen, izveo očajnog Najngolana ali se ništa nije promenilo. Tek u nadoknadi vremena je Vinsent Jansen postigao utešni gol iz penala koji je skrivio Aleksandar Radovanović.

"Čekali su me. Ali i ja sam njih. Ovo je pobeda za naše navijače i trenera Ćustovića koji se nikad ne predaje. Volim ovakve utakmice. Da, vređali su me ali nemam problem sa tim. Ali neka budu onda svesni i da će dobiti odgovor sa moje strane. Znam i da ću zbog toga dobiti žuti karton. Vidite, pre svega mi je bitno kako ću da odigram. Ali ta proslava mi je bila u glavi već danima. Kada sam došao u Kortrajk, rekao sam da su mi dve utakmice najvažnije: Protiv Antverpena ovde i protiv Antverpena tamo. Pre meča sam obećao saigračima da ću da ih častim picu ako pobedimo. ujutro ću ispuniti obećanje. Ja sam čovek od reči", rekao je Lamkel Ze posle meča.

A meč je dobio treće poluvreme na društvenim mrežama gde je Lamkel Ze nastavio da pravi cirkus i provocira Antverpenove navijače.

"Uživam! 'J...i Antverpen' na mom instagramu? Da, to je osveta. Pokušavali su da mi blokiraju svaki transfer. Ovo je sjajan osećaj posle svega".

Do revanša je još dugo. Kortrajk gostuje Antverpenu tek 15. aprila. Ali ne sumnjamo da će atmosfera biti paklena

BELGIJA 1 - 10. KOLO

Petak

Standard - Seren 0:2 (0:1)

/Mbov 9, Poati 54/

Subota

Leven - Union Sen Žiloaz 0:3 (0:2)

/Burges 12, Kandus 20, Vanzeir 68/

Ostende - Genk 1:2 (1:1)

/Hornbi 3 - Onuaču 25, Munoz 88/

Vesterlo - Varegem 2:0 (1:0)

/Šadli 10, Foster 47/

Klub Briž - Mehelen 3:0 (1:0)

/Hutgla 37, Sobol 53, Bučanan 86/

Nedelja

Anderleht - Šarlroa 0:1 (0:0)

/Morioka 65/

Gent - Serkl Briž 3:4 (0:1)

/Kujpers 49, 69, Depoatr 77 - Denki 24, Hotić 59, 76, 89/

Kortrajk - Antverpen 2:1 (2:0)

/Avenati 21, Selemani 42 - Jansesn 90+1 penal/

20.45: (1,80) Sint Trojden (3,50) Epen (4,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Didije Lamkel ZeMarko Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara