Lukić, Makarić i Zec (©Starsport/MN Press)
Lukić, Makarić i Zec (©Starsport/MN Press)

Najproduktivniji u Superligi: Lukić MVP, Makarić kralj strelaca, a Zec asistencija

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 12:32

Asano na trećem, Ivanić na šestom mestu

Malo je bilo u Srbiji poslednjih godina igrača koji su, van vodeće trojke, toliko dominirali superligaškim terenima kao što je to Nenad Lukić.

Iako TSC nema ove sezone ni izbliza dobre rezultate kao u prošloj, to ne smeta golgeteru Topolčana da bude i dalje u vrhu liste strelaca. Štaviše, ako se gleda kompletan napadački učinak, golove i asistencije, Lukić je trenutno MVP (najkorisniji) fudbaler Superlige.

Izabrane vesti

Odigrao je Nenad Lukić 26 utakmica za TSC u prvenstvu ove sezone, postigao je 13 golova i upisao devet asistencija, pa je sa 22 „poena“ prva perla lige po efikasnosti. On je prethodnu takmičarsku godinu završio sa 16 pogodaka i podelio je zvanje najboljeg strelca lige sa saigračem Vladimirom Silađijem i Nikolom Petkovićem iz Javora, koji sada igraju van granica Srbije.

Ali, napadača TSC-a u toj trci za najkorisnijeg napadača lige ozbiljno ugrožavaju Milan Makarić iz Radnika i Takuma Asano iz Partizana.

Kršni špic Radnika Makarić je sada vodeći na listi strelaca sa 17 golova, što je impresivan učinak za igrača iz, uslovno rečeno, manjeg kluba. Ali je ujedno i potvrda odličnih igara Surduličana, koji igraju najatraktivniji fudbal otkako su članovi Superlige. Makarić je na 17 golova dodao i četiri asistencije.

Takuma Asano je najproduktivniji fudbaler Partizana u ovoj takmičarskoj godini. Gotovo da nema tima sa kojim su crno-beli dva puta odmerili snage u sezoni, a da mu Japanac nije naudio bilo golom ili asistencijom.

Kec na Čukarički protiv Radničkog - 1,85

Samuraj iz Humske je postigao 14 golova, dok je sedam „namestio“ saigračima, te ističe jaku kandidaturu da ponese nagradu (nezvaničnu, naravno) za MVP igrača lige.

Iza ovog trojca, sa malim zaostatkom, ide Lazar Tufegdžić iz Spartaka. I on je odigrao 26 utakmica u ligi, na kojima je postigao 11 golova, dok je za osam asistirao. Subotičani imaju nešto slabije rezultate u prolećnom delu prvenstva i to je uticalo na Tufegdžića, koji je u sedam rundi u 2021. godini postigao dva gola, bez asistencije.

Zvanje najboljeg „dodavača“ u Superligi nosi Đuro Zec. Krilni napadač TSC-a može jedini u elitnoj diviziji da se podiči da ima dvocifreni broj asistencija – deset. Kada se na to doda i sedam golova, dolazi se do zbira od 17 „poena“ za Zeca, što mu je dovoljno za peto mesto na listi.

Crvena zvezda ima jak sastav, kvalitetne napadače i na terenu i na klupi, te je njihov doprinos ravnomernije raspoređen nego kod drugih. Otud je Mirko Ivanić „tek“ na šestom mestu sa deset golova i šest asistencija.

Najkorisniji u Vojvodini je Miljan Vukadinović sa deset golova i četiri dodavanja za pogodak, a slede Veljko Birmančević, koji je pre nekoliko dana napustio Čukarički i ostavio za sobom devet golova i pet asistencija, pa Bibars Natho iz Partizana sa osam postignutih i šest „nameštenih“ pogodaka saigračima, a tandem večitih Aleksandar Katai i Sejduba Suma zatvaraju Top 10, s tim što ofanzivac Zvezde ima devet golova i četiri asistencije, a vezista Partizana obrnuto.


tagovi

Lazar TufegdžićTakuma AsanoĐuro ZecNenad LukićMilan MakarićMirko IvanićSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara