Bojović i Kaluđerović iz perioda u Radu (Foto: Star Sport)
Bojović i Kaluđerović iz perioda u Radu (Foto: Star Sport)

Najubojitije puške Superlige zatajile, Bojović iz penala propustio priliku da dodatno odmakne Kaluđeroviću

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 18:14

Mladost i Proleter odigrali bez golova u drugom meču prvog kola plej-auta

I druga utakmica prvog kola plej-auta Superlige završena je bez pobednika. Mladost i Proleter su u Lučanima odigrali meč bez golova, samim tim i pobedili po bod, koji je u ovom trenutku nešto značajniji timu iz Novog Sada.

Značajniji jer je tek treći koji je Proleter osvojio u prethodnih devet utakmica. S druge strane Mladost je seriju bez poraza produžila na pet utakmica, te kao lider plej-auta nastavlja borbu za opstanak.

Izabrane vesti

Duel dva tima bio je i svojevrsni dvoboj dvojice najubojitijih strelaca u istoriji Superlige, Milana Bojovića i Andrije Kaluđerovića. U trci dvojice napadača sa dugogodišnjim stažom u superligaškom fudbalu za status najboljeg strelca domaćeg fudbala glavnu reč vodi fudbaler Mladosti sa 88 pogodaka, dok ih popularni “AK49” kao njegov prvi pratilac ima 14 manje.

Sa takvom istorijom Bojovića i Kaluđerovića očekivalo se da će meč Mladosti i Proletera biti efikasan, ali puške su ovoga puta zatajile. I jedan i drugi pucali su ćorcima.

Imao je međutim Bojović u uvodnom delu meča odličnu priliku da sa bele tačke dodatno odmakne Kaluđeroviću na večnoj listi strelaca, ali je pogodio samo stativu. Napadač Proletera pak nije bio preterano opasan, čime je još jednom pokazao da mu nišanske sprave nisu nameštene. Jedini superligašli gol postigao je na startu sezone protiv Voždovca, a od povratka iz Uzbekistana na osam uzastopnih utakmica posti.

Mladosti je posao dodatno olakšan u drugom delu nastavka pošto je Proleter ostao sa igračem manje na terenu, ali nije domaćin uspeo da materijalizu znatno konkretniju igru.

SUPERLIGA, PRVO KOLO PLEJ-AUTA

Petak

16.30: Radnik - Radnički Kragujevac 1:1 (1:0)

/Spasić 37 - Miloš Brnović 69/

Subota

Mladost - Proleter 0:0

Nedelja

14.00: (1,95) Spartak (3,30) Novi Pazar (3,80)

16.00: (2,40) Kolubara (3,10) Metalac (2,95)



tagovi

Superliga SrbijeMladost LučaniProleter Novi SadAndrija KaluđerovićMilan Bojović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara