Lautaro Martinez (©Reuters)
Lautaro Martinez (©Reuters)

Najveća Milanova dinastija može doći glave Inzagiju: Bolnije nije moglo, Maldini potpisnik Interovog poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.03.23. | 22:45

Nerazuri upali u začarani krug na gostovanjima…

Da su navijači Milana birali – slađe ne bi moglo. Da su Interove pristalice birale – bolnije nije moglo. Nerazuri mogu da zaborave na skudeto, ako su uopšte i pomišljali posle poraza Napolija od Lacija po pljusku na stadionu „Dijego Armando Maradona“, sa tim snovima je gotovo!

Konačan sud dala je najveća Milanova dinastija. Tri generacije. Deda, otac, unuk. Čezare, Paolo, Danijel. Sve će ih u Interu pamtiti, svakog Maldinija na drugačiji način. Najmlađi bi posebno mogao da ostane u sećanju Simoneu Inzagiju, jer posle novog neuspeha na gostovanju teško će iduće sezone iz dana u dan koračati prostorijama stadiona „Đuzepe Meaca“. A, možda ni kraj ove neće dočekati – 2:1 (0:0).

Izabrane vesti

Nerazuri su upali u začarani krug na gostovanjima i ne znaju kako iz njega da izađu. Šta god da pokušaju – ne vredi. Sa Sampdorijom su remizirali, od Bolonje izgubili, kroz identičan scenario su prošli i u Specijinoj kući. Pokušao je Simone Inzagi i sa atomskom navalom, bacio je sve karte na napad u finišu i zaigrao sa Lautarom Martinezom, Edinom Džekom i Romeluom Lukakuom i – skoro da ništa nije dobio. Jer, realizovan jedenaesterac je premalo.

Inter izvesno neće osvojiti skudeto, a Lautaro Martinez biti Kapokanonijere. Sit se ispromašivao protiv Specije. Što iz igre, što sa kreča. Začarao je Bartolomej Drongovski, omađijao je argentinskog napadača. Strelac 14 golova za Inter u Seriji A penal na startu meča nije pretočio u gol, pročitao ga je Poljak i od tog trena sve je krenulo po zlu za milanski klub. Odbranjeni penal pogledajte OVDE.

I kod oba najveće zasluge idu na račun Mbale Nzole. Reprezentativac Angole je izdržao duel u kaznenom prostoru, okrenuo je čuvara i odložio loptu. Danijele Maldini je natrčao iz drugog plana i izazvao erupciju na tribinama. Pogodak protiv Milana, pa i Intera. Gol pogledajte OVDE.

Napravio je Simone Inzagi hokejašku izmenu, uveo je četvoricu igrača – Dimarka, Čalhanoglua, Damfrisa i Džeka – zaigrao je na sve ili ništa. Nije se preterano ovajdio, iako je delovalo da bi Nerazuri, ipak, mogli da izbegnu poraz, a Lautarov osmi promašeni penal od sezone 2021/2022 padne u zaborav.

Da je tako bilo, glavni odgovorni bio bi Ferer Salva.

Zaustavljen je bio Interov trozubac, projektili Hakana Čalhanoglua nisu našli put do mreže, ali je rezervista dao drugu šansu gostima. Španac je posle šest minuta provedenih na terenu skrivio penal, oborio je Denzela Damfrisa i Romelu Lukaku je konačno probio zidine koje je Bartolomej Drongovski izgradio. Gol pogledate OVDE.

Ali, Interovo slavlje nije dugo potrajalo. Denzel Damfris doneo, Denzel Damfris ondeo. I to u ekspresnom roku. Sudija je pokazao na belu tačku, Mbala Nzola je matirao Damira Handanoviča, a možda se ne bi ni upisao u strelce da je Feran Sala pratio loptu koja se odbila od stative pred njega. Umesto da postigne gol, mahao je rukama. Arbitar nije momentalno pokazao na kreč. Gol pogledajte OVDE.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Specija - Inter 2:1 (0:0)

/Maldini 55, Nzola 87 - Lukaku 83/

Subota

15.00: (3,00) Empoli (3,35) Udineze (2,55)

18.00: (1,70) Napoli (3,90) Atalanta (5,50)

20.45: (3,10) Bolonja (3,20) Lacio (2,55)

Nedelja

12.30: (3,10) Leče (3,00) Torino (2,70)

15.00: (4,50) Kremoneze (3,60) Fjorentina (1,90)

15.00: (2,60) Verona (3,15) Monca (3,10)

18.00: (1,75) Roma (3,70) Sasuolo (5,40)

20.45: (1,37) Juventus (4,90) Sampdorija (11,0)

Ponedeljak

20.45: (1,30) Milan (6,00) Salernitana (11,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Lautaro MartinezBartlomej DrongovskiSerija ASpecijaInterDenzel DamfrisRomelu LukakuHakan ČalhanogluDanijel MaldiniEdin DžekoSimone Inzagi

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara