(Reuters)
(Reuters)

Najveći Barsin projekat je pred slomom! Rešenje je najveći Atletikov promašaj

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 06:35

Ansu Fati spreman da razmotri opcije kao što su Čelsi, Borusija iz Dortmunda, čak i Totenhem, što bi otvorilo put ka angažmanu Žoao Feliksa

Na poleđini dresa „desetka“, u ugovoru otkupna klauzula od devet nula, u vitrinama status najboljeg mladog igrača sveta za 2020. U međuvremenu se došlo do tačke u kojoj Barselona želi da se reši Ansu Fatija ili Ansu Fati planira da ode iz Barselone.

Najveći projekat kog su Katalonci tako krstili poslednjih godina, momčić za koga se verovalo bi mogao da obeleži deceniju, u drugom je, čak trećem planu kod trenera Ćavija Ernandesa i sve ukazuje da će do kraja prelaznog roka, a on se završava u petak, napustiti klub. Reprezentativac Španije je razočaran što nije češće na terenu, čelnici i članovi stručnog štaba posmatraju njegov zdravstveni karton i maltene moraju da gledaju u pasulj kad će biti zdrav, a kad se zna da su odnosi na relaciji igrač-trener poremećeni posle uvodnog prvenstvenog kola na gostovanju Hetafeu, Fati navodno sebe više ne vidi u Barsi.

Izabrane vesti

Zato je promenio prvobitni letnji stav kako sigurno ostaje u spremnost da sasluša ponude. Mundo deportivo precizira da su tri kluba u opticaju, s tim da ne navodi ko ima najveće šanse da angažuje momka iz „klase 2000“. Jedan je, naravno, Čelsi, jer izgleda da ne postoji fudbaler na planeti, od Australije od Aljaske, kod Tod Boli ne bi doveo; drugi je Totenhem, na opšte zaprepašćenje, ali eto, pišu čak i Katalonci da bi Danijel Levi mogao da uđe u trku; treći je Borusija iz Dortmunda koja bi mu sa igračke strane čak više odgovarala nego premijerligaši, ali je pitanje da li se Fatiju ide u Nemačku.

Vremena da vaga baš i nema, jer i Barselona pritiska u nadi da će se slučaj što pre rešiti. Ceo posao vodi Žorž Mendeš, portugalski superagent, Fatijev menadžer, ali i zastupnik nekoliko fudbalera aktuelnog španskog prvaka, poput Markosa Alonsa, koji, takođe, traži izlaz. Sve ovo je bitno iz razloga što sportski direktor Katalonaca, Deko priželjkuje da bi, zbog poštovanja finansijskih regulativa, Barsa mogla da skine nekog igrača sa spiska, a u pominju se još Klemon Lengle i mladi Abde, kako bi krenula u operaciju koja ima za cilj dovođenje – Žoao Feliksa. A i njega vodi Žorž Mendeš.

Uz bitnu napomenu, i Fati u neki od navedenih klubova i Feliks u Barsu bi stigli na pozajmicu. Šta se dalje iza toga krije, koji model saradnje, da li mogući ili obavezan otkup, po kojoj ceni, to niko ne može da tvrdi u ovom trenutku. Na kraju krajeva, menadžeri se brane postulatom „želim da učinim sve u interesu igrača“. A i Fatiju i Feliks je najbitnije da budu na terenu. Ansu se nekad i pojavi, ali Portugalac kod Dijega Simeonea nikad.

Otakako se vratio sa pozajmice iz Čelsija – ni sekund. Čak ni u ponedeljak veče kad je Atletiko vodio sa 3:0, pa sa 4:0 na Valjekasu (na kraju billo 7:0), šansu su dobili Samuel Lino i Markos Ljorente. Za Feliksa se raspitivala Benfika, ali pošto je u utorak vratila Gonsala Gedeša jasno je da neće ili nije u stanju da završi povratak još jednog bivšeg asa.

Mada, na kraju će ispasti da je Benfika odlično prošla, jer je prodala Feliksa za 127.000.000 evra, a ovaj nikad u Atletiku nije igrao kao na Lužu. Može da se debatuje da li zbog Simeonea, sopstvenih bubica ili nečeg trećeg, međutim, kao najskuplji fudbaler u istoriji Rohiblankosa je morao više. Sad je i taj projekat pred slomom, kao i Fatijev.


tagovi

Ansu FatiŽoao FeliksTransferiLetnji prelazni rok 2023BarselonaAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara