Fudbaleri Viljareala (AFP)
Fudbaleri Viljareala (AFP)

Napadač koji daje golove je i napadač koji deli asistencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.12.23. | 23:35

Serlot namestio pobedu Viljareala nad Seltom, Bilbao u nadoknadi do deobe četvrte pozicije

Doveden je s namerom da daje golove. I spakovao ih je osam (šest u Primeri i dva u Ligi Evrope), s tim da su čelnici Viljareala znali da Aleksandar Serlot nije baš špic koji razigrava ekipu. Niti to mora da radi. A izgleda da zna, pa je u poslednjem meču na Madrigalu u 2023. „namestio“ pobedu Žute podmornice nad Seltom i popravio raspoloženje navijača posle razočaravajućih igara u minula tri kola – 3:2.

U ovom 18. Norvežan je prvi put bio starter posle oporavka od povrede zbog koje ga nije bilo u kombinaciji nekoliko susreta. Odmah je odmenio sveže rovitog Đerara Morena (završio u ambulanti posle gostovanja Realu) i Hosea Luisa Moralea (veteran počeo na klupi) i za razliku od osnovnog zaduženja (da trese mreže) ovoga puta pokazao koliko koristan može da bude. Ruku na srce, teško ga je čuvati korpulentnog, njegovo telo je velika prednost, često ume da odvuče dvojicu čuvara na sebe i tako stvori prostor kolegama. Samo što su to na meču sa ekipom iz Viga bili defanzivci.

Izabrane vesti

Najpre proigravanje Alfonsa Pedrase za inicijalnu prednost, potom i način na koji je učestvovao u akciji za 2:0 pre nego što je Aisa Mandi poentirao. To su i levom beku i štoperu bili premijerni pogoci u sezoni. Štaviše, prvi put su se našli u ulogama strelca posle godinu i po dana, jer je Pedrasa bio strelac avgusta 2022. na meču sa splitskim Hajdukom, a Mandi još u dresu reprezenatacije Alžira dva meseca ranije protiv Ugande.

Ta dva gola momaka iz poslednje linije omogućila su Marselinovoj ekipi da naplati daleko bolju igru u prvom poluvremenu, a kad je početkom drugog Dani Pareho povisio na 3:0 činilo se da će Viljareal lako osvojiti bodove. Samo što ove sezone Žuta podmornica igra na mahove i nikako da izleči boljke iz vremena kad su na klupi sedeli i Kike Setijen i Paćeta, a to je defanzivna porznost. Ogleda se u činjenici da je opet primila dva gola. I to u razmaku od tek pet minuta, koliko je bilo potrebno Anastasiosu Duvikasu i Jergenu Strand Larsenu da vrate ekipu Rafaela Benitesa u igru. Ne i da stignu do izjednačenje, iako je tim za koji je u prvom delu igrao Mihajlo Ristić više pretio i bio blizu boda. Čak je meč produžen 15 minuta (rekord španskog fudbala!?), a ni to nije vredelo.

Slavlje je na Madrigalu, ali i na San Mamesu. Tamo gde je minulog vikenda uzeo meru madridskom Atletiku, jedva je Bilbao slomio otpor gostiju sa Kanarskih Ostrva, koji su odolevali sve do četvrtog minuta nadoknade, da bih ih u završnici razoružao rezervista Unai Gomes – 1:0.

Bila je to naplata Baskijcima za inicijativu i veliki broj šansi, branio je sjajno Alvaro Valjes (sve do poslednjeg napada), između ostalog ukrotio šut Gorki Guruseti u 40. minutu iz kaznenog udarca, na kraju je poklekao, a ekipa Ernestea Valverdea izbila na deobu četvrtog mesta na tabeli.

PRIMERA - 18. KOLO

Utorak

Rajo Valjekano - Valensija 0:1 (0:0)

/Kanos 61/

Atletiko Madrid - Hetafe 3:3 (1:0)

/Grizman 44, 69 Morata 63 - Majoral 53, 90+2, Rodriges 86/

Granada - Sevilja 0:3

/Pedrosa 23, Okampos 32, Ramos 49/

Sreda

Barselona - Almerija 3:2 (1:1)

/Rafinja 33, Serđi Roberto 60, 83 - Baptistao 41, Gonzales 71/

Viljareal – Selta 3:2 (2:0)

/Pedrasa 13, Mandi 40, Pareho 48 pen – Duvikas 52, Strand Laresn 57/

Bilbao – Las Palmas 1:0 (0:0)

/Unaj Gomes 90+4/

Četvrtak

19.00: (2,95) Betis (3,40) Đirona (2,40)

19.00: (4,60) Kadiz (3,50) Sosijedad (1,90)

21.30: (6,25) Alaves (4,10) Real Madrid (1,60)

21.30: (2,40) Majorka (3,10) Osasuna (3,20)

***kvote su podložne promenama




tagovi

ViljarealSeltaAleksander SerlotAtletik BilbaoBilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara