Dijego Martinez (©Reuters)
Dijego Martinez (©Reuters)

Napravio čudo sa Granadom, od leta na Mestalji?

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 20:06

Valensija zainteresovana za šefa struke Andalužana Dijega Martineza

Novo leto doneće i nove promene u Valensiji. Kako stvari stoje, Havi Grasija bi trebalo da ostane bez posla, pošto uprava kluba sa Mestalje želi da iskoristi činjenicu da treneru Granade Dijegu Martinezu ističe ugovor. Mladi stručnjak je ostvario istorijski uspeh plasmanom sa Andalužanima u četvrtfinale Lige Evrope, uspeo je i pored problema sa povredama da ostane i među osam u Primeri, a čini se da je spreman za novi iskorak u karijeri.

Slepi miševi su 12. na tabeli, imali su brojnih problema ove sezone, ali su makar uspeli da se odlepe u odnosu na timove ispod crte (sedam bodova više od Alavesa). Ipak, plasman u neko od međunarodnih takmičenja je daleko, pa ako ne dođe do velikog preokreta, Grasija će narednog leta ostati bez posla. Vezan je ugovorom za klub do leta 2022. godine, ali nije ispunio očekivanja, pa se već neko vreme piše o njegovom odlasku.

Izabrane vesti

Tako su se na Mestalji već okrenuli pripremanju naredne sezone, šuškalo se da je na radaru kluba i šef struke Hetafea Hose Bordalas, ali činjenica da je Martinez odbio poslednju ponudu Granade za produžetak saradnje upalila je alarme u Valensiji. Uklapa se 40-godišnji stručnjak savršeno u viziju vlasnika kluba Pitera Lima i njegovih saradnika: mlad trener, potpuno posvećen, obavlja odličan posao sa limitiranim budžetom, poznaje ligu i gaji stil igre koji se dopada čelnicima Slepih miševa. Kada se na sve to dodaju sjajnu rezultati sa Granadom, koja drugu sezonu igra iznad očekivanja, zaista se čini da je Martinez pravi čovek za ekipu sa Mestalje.

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

---------------------------------------------

Uspeo je mladi stručnjak već u prvoj sezoni na klupi da uvede Granadu u Primeru, a onda i da iznenadi čitavu sportsku javnost na Iberijskom poluostrvu. Sa jednim od najmanjih budžeta u ligi izborio je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope i u Kupu kralja stigao do polufinala. Lestvicu je podigao u tekućoj sezoni, njegova ekipa sedi na osmom mestu na tabeli posle 27 odigranih mečeva, u kupu je ispao u produžecima četvrtfinalnog susreta sa Barselonom, a u prvoj sezoni za klub iz Andaluzije na međunarodnoj sceni stigao do četvrtfinala Lige Evrope, gde će odmeriti snage sa Mančester junajtedom.

Upravo ga ovog vikenda očekuje duel sa Valensijom (nedelja, 16.15), od koje je osvojio šest bodova više ove takmičarske godine.



tagovi

dijego martinezHavi GrasijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara