Miloš Pantović i Milan Spremo (©Star sport)
Miloš Pantović i Milan Spremo (©Star sport)

Napredak daleko od Evrope, Voždovac nikad bliže

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.04.22. | 11:11

Sudar Zmajeva i Čarapana na Krovu u 3. kolu plej-ofa Superlige izuzetno važan za ambicije domaćina

Napredak je svoju misiju za ovu sezonu završio. Plasmanom u plej-of je izbegao borbu za opstanak, a do mesta za Evropu ne može. Daleko su mu ostali pobegli. Manjak motiva se video i na prethodnom meču u Kruševcu, gde je Radnički slavio sa 4:0.

Kod Voždovca je sve drugačije. Zmajevi nikada nisu igrali na međunarodnoj sceni i ovo im je lepa šansa. Savladali su Vojvodinu (2:1) i ukoliko bi uspeli i Napredak, definitivno bi bili u trci za četvrto mesto do kraja. Sve je na strani ekipe iz Zaplanjske ulice pred današnji dvoboj na Krovu u 3. kolu plej-ofa Superlige (16.05).

Izabrane vesti

Možda su Zmajevi na pragu izlaska van granica Srbije, ali put do osvajanja vize je dalek i trnovit. Naredna prepreka je kruševački Napredak koji u Beograd dolazi sa promenom u stručnom kadru u odnosu na nedavno gostovanje kada je Voždovac ubedljivo slavio sa 3:1.

16.05: (1,65) Voždovac (3,70) Napredak (5,70)

Iako blagi favorit, ekipa Aleksandra Linte se ne opušta.

"Pritiska ne bi trebalo da bude i mi ne smatramo da smo favoriti. Čekaju nas dve važne utakmice u kratkom periodu. Ako dođemo do pozitivnog rezultata svesni smo šta bi to moglo da znači za nas. Cela godina se svela u dve utakmice, odnosno četiri dana. Trudićemo se kao i uvek da ne opterećujemo igrače rezultatima, da je fokus na ono što oni treba da urade na terenu", rekao je Linta.

O promeni na klupi Napretka, strage Zmajeva nema dilemu.

"Novi trener je doneo novu energiju. U pitanju je iskusan stručnjak, koji zna kako je osvajati čak i titule. Dolaze rasterećeni što može da bude prednost. Čim nemaš pritisak rezultata igraš rasterećen i imaš malo više energije. U samoj organizaciji njihove igre u odnosu na prethodnu utakmicu sigurno će biti nekih promena, različite su ideje kod jednog i kod drugog trenera, ali je kostur ekipe manje više isti", dodao je Linta.

Voždovac je iz dve utakmice od kada je počeo plej-of upisao četiri boda i nalazi se na petom mestu sa tri boda i utakmicom manje u odnosu na Radnički. Uzbudljivo proleće za ekipu sa Krova koja je među timovima koje se bore za četvrto mesto ubedljivo najmlađa, posebno ako se uzme činjenica da je Stefan Hajdin (28), najstariji igrač.

Posle debakla u komšijskom derbiju sa niškim Radničkim Čarapani dolaze na gostovanje Voždovcu, tradicionalno neugodnom rivalu.

"Voždovac je u dobroj formi, dobro je vođen, stabilan i sama činjenica da je u situaciji da se bori za izlazak u Evropu dovoljno govori o kvalitetu. Lično, kao i svima u klubu, poraz od Radničkog mi je teško pao, i nadam se da je našim igračima prava opomena. Bez obzira na sve kadrovske probleme moramo dostojno da reprezentujemo klub, to je naša obaveza, a izdanje protiv Radničkog je bilo ispod svakog nivoa", naglasio je šef stručnog štaba Napretka Zoran Milinković.

Kadrovskih problema Kruševljani imaju na pretek…

"Zbog kartona ne možemo da računamo na Marjanovića, Kojčića i Projića. Zbog povreda na Kočića, Mršića i Stevanovića, od ranije i Tomića. Jedina dobra vest je da se vraćaju Đuričković, kao i štoperi Kerkez i mladi Đeković", otkrio je Milinković.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA SRBIJE - 3. KOLO

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (0:0)

/Mićubući 52/

Sreda

14.00: (1,10) Partizan (10,0) TSC (23,0)

16.05: (1,65) Voždovac (3,70) Napredak (5,70)

18.30: (1,12) Crvena zvezda (9,00) Čukarički (20,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaSuperliga Srbijefk voždovacNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara