Ilustracija (©Starsport)
Ilustracija (©Starsport)

Nastavlja se Mozzart Bet Prva liga: Rekonstrukcija u Novom Sadu, Leskovčani sa novim trenerom

Vreme čitanja: 5min | sub. 24.02.24. | 11:45

Pet mečeva 17. kola drugog po kvalitetu fudbalskog šampionata u našoj zemlji odigraće se ove subote

Posle dva i po meseca završava se pauza u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Prolećnu polusezonu će otvoriti pet mečeva 17. kola koji su na programu ove subote. Tri od 13 časova, pa još dva od 16.

Ako ste zaboravili tokom zime, da podsetimo. OFK Beograd je veoma blizu direktnog plasmana u Mozzart Bet Superligu, pošto ima čak 17 bodova više od najbližih pratilaca Inđije i Dubočice, timova koji dele drugo i treće mesto sa po 34 poena.

Izabrane vesti

Upravo oko druge pozicije će se voditi najveća borba, gađaju ga i Tekstilac, Smederevo, Jedinstvo Ub… No, pre nego što se uopšte upustimo u neke ozbiljnije kalkulacije, neophodno je prvo da dobijemo sastav plej-ofa i plej-auta. Do podele lige na dva dela ostalo je još 10 kola i u narednim nedeljama ćemo gledati bespoštednu borbu za svaki poen.

Najavljuje tako nešto i zimski prelazni rok. Nije mali broj klubova koji je bio spreman da uloži novac u pojačanja, kako bi ostvario zacrtan cilj. Čak ni OFK Beograd nije sedeo skrštenih ruku, već je polako krenuo u formiranje tima za elitni rang. Stigli su Dragan Stojisavljević (Voždovac), Vuk Bogdanović (Vojvodina), te omladinski reprezentativac Kipra Konstantinos Evripidu, koji se školovao u PSV Ajndhovenu. Ove zime je Crvena zvezda povukla Aleksandra Kahvića i Ognjena Mimovića, ali je zato na Karaburmu poslala druga dva omladinca Luku Stojsavljevića i Ivana Nikčevića.


13.00: (2,15) Metalac (3,05) Smederevo (3,45)


Inđija promociju napada sa igračima koji su ranije igrali Mozzart Bet Superligu, pošto su ove zime došli Stefan Mihajlović iz Novog Pazara, Aleksa Milojević iz Grčke, te Nikola Popović iz Litvanije. Za Sremce je potpisao i nekadašnji napadač Napretka Miloš Džugardić, koji je u prethodnih šest meseci bio bez kluba.

I Inđija i OFK Beograd će na teren izaći u nedelju, pre njih će Dubočica. Leskovčani od 16 časova dočekuju Tekstilac u derbiju prvog kola prolećne polusezone. Razlika između trećeplasiranog i četvrtoplasiranog tima je samo dva boda, Tekstilac može već danas da se probije do mesta koje donosi direktnu promociju.

Dubočica je tokom pauze dovela samo dvojicu igrača, Marka Tomića iz Mladosti i Mateju Mladenovića iz Sinđelića. Zato, ima i novog trenera, umesto Dejana Čelara koji se sam povukao došao je Marjan Živković.

Tekstilac se pojačao egzotično, sa Maldiva. Tamo je prethodnu sezonu proveo Branimir Jočić, nekadašnji defanzivni vezista Mladosti iz Novog Sada, a posle osvajanja titule sa Mazijom stigao je u Odžake. Kao slobodnog igrača Tekstilac je angažovao i švedskog napadača hrvatskog porekla Nou Kudića, a od IMT-a je na pozajmice uzeo Nikolu Kodžića i Gabrijela Obekpu.


16.00: (2,70) Dubočica (2,85) Tekstilac (2,80)


Smederevo je veći deo jesenje polusezone provelo na drugoj poziciji, ali Oklopnici su u finišu popustili. Nisu ostvarili nijednu pobedu u poslednja tri kola, pa su proleće dočekali na petoj poziciji sa 30 bodova. Povratak na pobednički kolosek tražiće ove subote od 13 časova u Gornjem Milanovcu protiv Metalca.

Čak 13 igrača je došlo u Smederevo ove zime, s tim da su nekolicina njih dojučerašnji omladinci koji neće ozbiljnije konkurisati za prvi tim. Najzvučnije pojačanje je doskorašnji ofanzivac Novog Pazara Saša Jovanović. Bivši igrač Rada, Čukaričkog, Inđije i oba Radnička iz elitnog ranga je bio nezadovoljan minutažom tokom jeseni, pa je raskinuo ugovor sa Pazarcima.

Stigao je i nekadašnji krilni napadač Almerije Entoni Lokosa. Nigerijac je jesen proveo u Železničaru iz Pančeva, ali nije uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu u Mozzart Bet Superligi (odigrao samo pet mečeva, ukupno 123 minuta), pa je sreću potražio među Oklopnicima. Novi saigrač će mu biti i nekadašnji omladinac Crvene zvezde Mateja Bačanin, koji je jesenas igrao za Jedinstvo iz Surčina. Smederevci su angažovali i pojačanja iz konkurentskih klubova, Luka Janković je došao iz užičke Slobode, a Jakša Jevremović iz RFK Novog Sada.

Kolubara je po igračkom sastavu tokom jeseni važila za jednog od glavnih favorita za promociju, ali je odigrala slabu polusezonu. Verovatno ju je uzdrmao i odlazak trenera Nenada Mijailovića posle samo sedam kola, njega je zamenio Sava Šašić.

Jesen su Lazarevčani završili na 10. poziciji, što je upalilo alarm u klubu. Procenjeno je da je neophodna rekonstrukcija tima, otišli su Nikola Gluščević (Dekani), Uroš Damjanović (Metalac), Marko Gudžulić (Voždovac), Luka Cucin (Radnik Bijeljina), Leandro Pinto i Stefan Marjanović (Javor), a stigao je pun autobus novih igrača. Dvojica Japanaca će igrati u veznom redu, Hikaru Matsui iz Jagjelonije i Juma Suva iz Kauno Žalgirisa, od Partizana je pozajmljen Janko Jevremović, a od Čukaričkog Vukašin Braunović. Povratak na ozbiljniji fudbalski nivo napravio je nekadašnji napadač subotičkog Spartaka i Jagjelonije Mile Savković, koji je prethodnu polusezonu proveo u trećeligašu Hajduku iz Kule. Karijera 31-godišnjeg Zrenjaninca jeste u padu, ali čovek sa više od 200 nastupa u Mozzart Bet Superligi Srbije sigurno da može svojim iskustvom mnogo da pomogne Kolubari u borbi za plej-of. Prvi rival biće im novobeogradski Radnički, ove subote od 13 časova.

Najveću rekonstrukciju u Mozzart Bet Prvoj ligi napravio je RFK Novi Sad, što je i očekivano s obzirom na to da je poslednji na tabeli sa samo 13 poena. Opstanak će juriti sa čak 18 novih igrača, među kojima su nekadašnji igrač Partizana i Vojvodine Jovan Kokir, povratnik iz Uzbekistana Aleksandar Stanisavljević, doskorašnji vezista kazahstanskog Tobola Jovan Ilić, štoper Radničkoh iz Niša Ismael Maiga

U treći rang će se preseliti četiri najslabija tima u plej-autu. Trenutno, te pozicije pored Novog Sada zauzimaju Mladost GAT, Sloboda i Radnički. U opasnoj zoni su i Metalac i Grafičar, koji su se dobrim rezultatima u finišu prošle polusezone malo izdigli.

Na obe strane tabele čeka nas uzbudljiva polusezona...


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Subota

13.00: (2,00) Jedinstvo Ub (3,10) Radnički Sremska Mitrovica (3,90)

13.00: (2,15) Metalac (3,05) Smederevo (3,45)

13.00: (2,60) Radnički Novi Beograd (3,00) Kolubara (2,75)

16.00: (2,70) Dubočica (2,85) Tekstilac (2,80)

16.00: (1,85) Mačva (3,25) OFK Vršac (4,30)

Nedelja

13.00: Grafičar - Inđija

13.00: RFK Novi Sad - OFK Beograd

17.00: Sloboda Užice - Mladost GAT

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeOFK BeogradDubočicaFK InđijaInđijaSmederevoTekstilac Odžaci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara