Takuma Asano i Saša Zdjelar slave u Surdulici, © Star sport
Takuma Asano i Saša Zdjelar slave u Surdulici, © Star sport

Natho izdao komandu, Asano izvršio egzekuciju: Partizan ide po pehar kupa

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.06.20. | 19:36

Crno-beli savladali Radnik na gostovanju – 2:1

Partizanovi stranci sklopili su pakt da po svaku cenu spasu sezonu osvajanjem Kupa Srbije. Ako je ligaški duel sa lučanskom Mladosti predstavljao pokaznu vežbu za šta su sposobni posle dvoipomesečne pauze, onda su tokom gostovanja u Surdulici stavili do znanja kako se ne odriču manje vrednog, ali pehara koji četiri godine krasi Trofejnu salu stadiona u Humskoj 1. Bibars Natho kao general, a Takuma Asano u ulozi nemilosrdnog egzekutora doveli su crno-bele na pretposlednju stepenicu do pehara, pošto su bili najbolji pojedinci meča sa Radnikom i naterali borbene, rastrčane i povremeno ubojite domaćeg snage na predaju.

Osvojila je vojska Sava Miloševića teritoriju na jugu države i žreb za polufinale čeka našpanovana. Uz saznanje da je Izraelac i te kako koristan u novoj ulozi ofanzivnog veznog, a da Japanac nikad ovako nije bio efikasan otkako je prošlog leta stigao iz Arsenala. Tokom maratonske nadoknade prvog poluvremena njih dvojica su obezbedila gostima kapital dovoljan za uspešnu „Operaciju četvrtfinale“ i sa 2:1 obezbede plasman u završne borbe.

Izabrane vesti

Rezultatski, ispada da se Parni valjak mučio sa protivnikom kog je prethodno već dvaput tukao u prvenstvu, međutim, sjajni golman Nikola Vasiljević i(li) nedovoljno podešene nišanske sprave gostiju uticale su na neizvesnost sve do kraja. Ako se gledaju šanse, način igre, stil, inicijativa, jasno je da je branilac trofeja zaslužio ubedljivije slavlje. Isto tako, vredi istaći da je Radnik u poslednjem minutu nadoknade mogao do senzacionalnog povratka i penala, ali je Vladimir Stojković „izvadio“ loptu koja je padala ka mreži posle intervencije Uroša Vitasa.

Trijumf Beograđanima osigurao je Takuma Asano. Njega je korona izgleda silno motivisala, bio je ponajbolji pojedinac u efikasnoj partiji sa Dragačevcima prilikom restarta Superlige, da bi ove srede mučio odbranu Radnika kao da je uključen na baterije i najpre na pas Natna, potom i dodavanje Zdjelara u prostor poboljšao golgeterski konto. Trenutno je na devet pogodaka u sezoni, a lako je moglo da se desi da na Gradskom stadionu u Surdulici upiše prvi het-trik u evropskom fudbalu. Asano je bio neuhvatljiv u više od dve situacije kad je pogađao cilj i ako ovako nastavi mogao bi da bude ključna prednost Partizana u borbi za preostali pehar.

Ako je Asano proigrao i podebljao statistički učinak posle pauze, onda se mora konstatovati kako je Bibars Natho za ovdašnji fudbal – tatko. Gdegod da ga stave, bivši član Rubina, CSKA, PAOK-a i Olimpijakosa dominira. I protiv Radnika je „vrteo“ loptu, davao ton igri, menjao strane, pomerao saigrače kao u lutkarskom pozorištu, a rivalima centar za ravnotežu. Sve to na poziciji ofanzivnog veznog, koja mu nije primarna, ali kad je neko majstor svugde je snalažljiv. Čak i na mestu rezervisanom za danas zbog povrede odsutnog Sejdubu Sumu.

Osim golova Asana i nekoliko pretnji sa distance Natha, Partizan se oslanjao na osovinu Zdjelar – Šćekić na sredini terena, kao ali bi stručni štab crno-belih trebalo da zabrine još jedno bledunjavo izdanje Nigerijca Umara Sadika. Jeste bivši član Rome tražio dubinu, čak je ušao u tri sjajne šanse, ali mu je sve skinuo odlični golman NIkola Vasiljević.

-------------------------------------------------------

PREKID 18 MINUTA ZBOG TRANSPARENTA GROBARA

Utakmica u Surdulici, nažalost, pamtiće se i po prekidima. U uvodu meča, sudija Srđan Jovanović je bio prinuđen da povuče igrače sa terena zbog transparenta Partizanovih navijača na kome je pisalo:

„Lige gde cigani nisu prvi se poništavaju, dok se lažne titule sa navijačima proslavljaju“.

Tek kad su Grobari povukli transparent sa ograde, Jovanović je vratio fudbalere na igralište, a kad je obračunato sve vreme koje se izgubilo ispalo je da su prekidio trajali 18 minuta. I baš u tom periodu pala su sva tri gola.

----------------------------------------------------------------

Potencijalni reprezentativac Srbije koga je Crvena zvezda prosledila Radniku na pozajmicu razbranio se kao hobotnica, sprečavao goste da u ranoj fazi meča reše pitanje pobednika, držao svoj tim u igri, predstavljao najsnažniju kariju u timu Radnika, ali kao da nije imao dovoljno saradnika. Pre svega u odbrani. Vasiljević jeste bio najupečatljiviji pojedinac domaćina, možda iz razloga što se Radnik uglavnom branio, ali daleko od toga da sastav Sima Krunića nije imao šta da ponudi u manevru. Ako je Vasiljević spasao Radnik ubedljivijeg poraza, onda je njegov kolega na suprotnoj strani, Vladimir Stojković, čuvao crno-bele kad im je s kraja prvog i početkom drugog poluvremena neobjašnjivo ušla voda u uši.

Jeste Stojković primio gol, ali ne samo da nije kriv, nego je u akciji završenoj pogotkom rezerviste Bogdana Stamenkovića ukrotio šut Zorana Danoskog, po povratku iz svlačionice i Milana Makarića i najviše blagodareći njegovom iskustvu, postavljanju, procenama i energiji, gosti nisu platili skupu cenu slabije efikasnosti. A mogli su, jer je Radnik uglavnom preko Makarića i Danoskog imao šta da ponudi, a u nadoknadi umalo i da izbori penale.

gallery


-----------------------------------------------

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

RADNIK - PARTIZAN 1:2 (1:2)

/Stamenković 45+17 - Asano 45+2, 45+15/

Surdulica

Gradski stadion

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

Žuti kartoni: S. Pavlović, Miletić (Partizan)

RADNIK: Vasiljević – Stojanović, Stevanović, Kričak, Jokić – Đorđević (od 74. Georgijev), Kostić, Mitošević, Makarić (od 83. Mićić), Danoski (od 83. Islamović) – Pavlov (od 37. Stamenković). Trener: Simo Krunić.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Vitas, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Marković, Natho (od 83. L. Pavlović), Asano – Sadik (od 83. Matić). Trener: Savo Milošević.

---------------------------------------------------


tagovi

Takuma AsanoBibars NathoFK PartizanRadnikKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara