Aksel Vitsel (Reuters)
Aksel Vitsel (Reuters)

Ne 26, već 25 Belgijanaca ide na Evropsko prvenstvo, a tu je i “penzioner” Vitsel

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 10:36

Objavljen spisak Crvenih đavola

Neki selektori su sa oduševljenjem dočekali potvrdu da će na EP u Nemačkoj moći da vode 26 fudbalera, ali nekima to očigleno nije ni bilo potrebno.

Belgijski selektor Domeniko Tedesko je danas objavio listu od 25 fudbalera na koje računa za najveću smotru evropskog fudbala.

Izabrane vesti

Najveće iznenađenje na spisku je povratak iskusnog Aksela Vitsela koji se pre godinu dana penzionisao iz reprezentacije.

“Hteli smo ekstra iskustvo u odbrani, pošto su Fas i Debast mladi štoperi. Zato nam je Vitsel bio neophodan”, rekao je Tedesko.

Na spisku od zvučnih imena nema Tiba Kurtoe, Tobija Aldervajrelda, Leandera Dendonkera, Mišija Batšuajia, Drisa Mertensa

Očekivano, Tibo Kurtoa se nije našao na spisku jer je još ranije najavio da će ovo leto posvetiti oporavku od povrede. Iako se oporavio ranije nego što se očekivalo, vratio se na gol Reala i najverovatnije će startovati u finalu Lige šampiona, Tedesko ga nije molio i ubeđivao kao Vistela. Nema ni veterana Tobija Aldervajrelda koji je imao slabu sezonu u Antverpenu ali tu je Jan Vertongen koji je uprkos poznim godinama bio stub odrbane Anderlehta i uz njega je stastao supertalentovani Zeno Debast.

Zbog strašne konkurencije u napadu su izvisili dugogodišnji reprezentativci Miši Batšuaji i Dris Mertens koji igraju u truskim klubovima. Tedesko se odlučio za dvojicu centarforova: Lukakua i Opendu. Najveća snaga stiže sa krila gde su Doku, Trosar, De Ketelare, Karasko i ostali, dok će igrom dirigovati Kevin de Brujne

Spisak Belgije za Evropsko prvenstvo:

Golmani: Koen Kastels (Volfzburg), Tomas Kaminski (Luton), Mats Sels (Notingem Forest).

Odbrana: Jan Vertongen (Anderleht), Zeno Debast (Anderleht), Vut Fas (Lester), Timoti Kastanj (Fulam), Artur Tet (Ren), Maksim De Kajper (Briž), Aksel Vitsel (Ateltiko Madrid), Toma Menije (Trabzon)

Vezni red: Amadu Onana (Everton), Aster Vranks (Volfzburg), Juri Tilemans (Aston Vila), Orel Mangala (Lion), Janik Fereira Karasko (Al Šabab), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Artur Vermeren (Atletiko Madrid).

Napad: Dodi Lukebakio (Sevilja), Žeremi Doku (Mančester Siti), Lois Openda (Lajpcig), Leandro Trosar (Arsenal), Romelu Lukaku (Roma), Šarle De Ketelare (Atalanta), Johan Bakajoko (PSV).


tagovi

Aksel VitselMiši BatšuajiFudbalska reprezentacija BelgijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara