Roberto (© Reuters)
Roberto (© Reuters)

Ne moram da igram, ne morate da me plaćate kao dosad, samo da sam tu

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.04.22. | 19:20

Serđi Roberto još godinu dana u Barseloni

Istorija će ga pamtiti po golu Pari Sen Žermenu 2017. vrednom jednog od najvećih preokreta u istoriji evropskih kupova. Sve pre i posle toga bilo je manje bitno, a i vredno, u karijeri Serđija Roberta, koja će u Barseloni trajati najmanje još godinu dana. Izdanak La Masije dogovorio je sa čelnicima kluba produžetak saradnje i koliko ove sedmice se očekuje da ona bude ozvaničena.

Svestan da Robertu ugovor ističe na kraju ove sezone, predsednik Đoan Laporta je pred njega još u decembru stavio predlog novog. Fudbaler je tad odbio, da bi posle nekoliko meseci premišljanja shvatio kako mu je najbolje da ostane na Nou Kampu. I to za manje novca nego što sad zarađuje. Katalonski Sport je izvestio da je desni bek, a po potrebi i centralni vezista, napravio ustupak klubu prihvatanjem nižeg platnog razreda, samo bi da nastavio karijeru tamo gde je oblikovan.

Izabrane vesti

Navodno, Serhiju Robertu ne smeta ni skromna minutaža, pošto je ove sezone odigrao samo devet utakmica, pre nego što je povredio zadnju ložu zbog čega ga još od polovine novembra nema u konkurenciji za tim. Čak i posle nagoveštaja da bi trebalo dođe Nusair Mazraui iz Ajaksa, a da na tom mestu sad dejstvuje Seržinjo Dest nije problem 30-godišnjem fudbaleru.

Navodno, njemu je samo bitno da bude na Nou Kampu, u sredini koju pozanje, pod palicom trenera koga izuzetno ceni. Pogotovo što i Ćavi veruje u Robertovu raznovrsnost, osim u odbrani može da igra i u veznom redu.

Otkako je postao prvotimac, Serđi Roberto je odigrao 316 utakmica za Barsu, postigao je 12 i namestio 37 golova.


tagovi

BarselonaSerđi Roberto

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara