Mirko Topić protiv Spartaka (© Star sport)
Mirko Topić protiv Spartaka (© Star sport)

Ne može Malbašić, može Topić, počinje i Kabić: Voša polaže najteži ispit od početka sezone

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 10:50

Novosađani čekaju Voždovac

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pre pet dana Lale su ubedljivo savladale Radnički iz Niša pred svojom publikom (3:0), i tako se vratile na pobednički kolosek posle tri vezana remija. Novosađanima predstoji novi težak izazov, a izabranici Milana Rastavca žele da nastave u pobedničkom ritmu već danas, kada na „Karađorđe“ dolazi ekipa Voždovca (18.00, TV Arena sport 3).

Izabrane vesti

Stara dama je, uz Crvenu zvezdu, jedini neporaženi tim u dosadašnjem delu Mozzart Bet Superlige, a skor od četiri pobede i četiri remija Novosađane trenutno smešta na četvrto mesto na tabeli. Voša ima dva boda manje od drugoplasiranog Novog Pazara i jedan bod manje od trećeplasiranog Voždovca, kao i utakmicu manje od oba ova tima. Upravo su Zmajevi naredna prepreka izabranicima Milana Rastavca, pa ukoliko je uspešno preskoče i dodaju još jedan trijumf na svoj konto, preskočiće ih i na tabeli. 

Vojvodina u ovu utakmicu ulazi s ulogom favorita, ali je ne očekuje lak zadatak. Voždovac dolazi u veoma dobrom raspoloženju, na krilima tri vezana trijumfa, a posebno lep fudbal igra otkad ga je preuzeo Nikola Puača. Pokazali su Zmajevi karakter i pre par dana u okršaju sa Radnikom iz Surdulice, iako su gubili (1:0), uspeli su da preokrenu i u potpunosti dotuku protivnika, pa su na kraju slavili 4:1. 

Može se reći da će ovo Novosađanima biti prvi teži ispit u ovoj sezoni, budući da su – izuzev Kolubare – dosad odmerili snage sa ekipama koje su trenutno u donjem domu na tabeli Mozzart Bet Superlige, a meč sa Crvenom zvezdom je odložen zbog obaveza šampiona na evropskoj sceni.

„Snaga Voždovca je, pre svega, u timskom izražavanju, rotira mnogo igrača, a nemaju individualce od čijeg kvaliteta zavisi igra tima. Voždovac će ponavaljati to što ima u malo boljoj ili lošijoj meri u odnosu na raspoloženje i momenat igrača koje ima na raspolaganju. Poseduje kvalitet i sa jednog i sa drugog boka, po centrali, a karakteriše ga i sigurnost pasa, kao i dobra igra štopera. Voždovac nije lak protivnik, naprotiv, ali postoji način da se pobedi. Pripremamo se na to da destrukcijom njihove igre, nametnemo nas kao dominantnu ekipu i da na taj način dođemo do pobede“, poručio je trener Vojvodine Milan Rastavac.

Stručni štab Vojvodine imaće na raspologanju skoro sve prvotimce. U tim se vraća Mirko Topić, budući da u prošlom kolu nije bio ni u protokolu zbog problema s virusom, ali Rastava neće moći da računa na Filipa Malbašića, koji se povredio na meču protiv lučanske Mladosti pre 15 dana. To znači da će najverovatnije opet, kao i u prethodna dva kola, ulogu startera dobiti talentovani Uroš Kabić i dejstvovati po levoj strani. Ne bi trebalo biti većih rotacija u prvih 11 u Vošinom timu u odnosu na duel protiv Nišlija. Realno je očekivati da se među startere vrati Mirko Topić, kojeg je menjao Aleksandar Busnić, a eventualna promena može biti na golu, Rastavac ima običaj da naizmenično daje šansu Lazaru Careviću i Nikoli Simiću

Ako je verovati tradiciji, očekuje nas neizvestan meč. U međusobnim susretima dva tima, Lale su za nijansu uspešnije. Na 25 mečeva, Novosađani su slavili 11 puta, četiri puta je bilo nerešno, dok su Zmajevi trijumfovali deset puta. Prošle sezone Vojvodina je bila bolja u jesenjem delu, ali su u preostala dva meča slavili Beograđani, poslednji put u aprilu (2:1). U Vošinom taboru nadaju se da će opet biti raspoložen Veljko Simić, budući da je ove sezone zabeležio već pet pogodaka, ali i da je prošle sezone na dva meča tresao mrežu Zmajeva.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Bjeković, Jeličić, Traore, Đorđević – Topić, Milosavljević – Baraj, V. Simić, Kabić – N. Nikolić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 10. KOLO

Subota

Radnički Niš - Mladost NS 1:1 (1:1)

/Štulić 34 - Radulović 38/

Spartak - Napredak 1:2 (0:1)

/Obradović 88 - Šarić 11, Đeković 64/

Nedelja

18.00: (10,5) Kolubara (5,70) Partizan (1,28)

18.00: (1,60) Vojvodina (3,80) Voždovac (6,00)

20.00: (1,23) Crvena zvezda (6,50) TSC (12,0)

Ponedeljak

16.00: (2,45) Radnički 1923 (3,10) Novi Pazar (3,10)

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,15) Javor (3,45)

18.00: (3,70) Radnik (3,40) Čukarički (2,05)




tagovi

FK VojvodinaUroš KabićMirko TopićFilip Malbašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara