Ne očekujte najjaču Zvezdu do večitog derbija

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 17:01

Najiskusniji igrači roviti i povređeni, Hvang i Kraso još odsutni

Tamo negde u subotu oko 16:25 časova, Vladan Milojević će se prošetati od tunela stadiona Crvene zvezde do klupe namenjene domaćem timu. Probudiće to setu i nostalgična razmišljanja navijača srpskog šampiona, s obzirom da je stručnjak iz Arađelovca na istom mestu sedeo u decembru 2019. godine.

Imaće zadatak Vladan Milojević da krene „jaku“ u poteru za Partizanom i najavi nastavak Zvezdine dominacije u srpskom fudbalu, istovremeno popravljajući i dalje negativne posledice rada Baraka Bahara. Međutim, teško je očekivati da ćemo u subotu, tokom prolećne premijere Mozzart Bet protiv Voždovca, videti Crvenu zvezdu na maksimalnom broju obrta. Dobra stvar za Vladana Milojevića što će, bar u prvom kolu nastavka šampionata, imati na papiru lakšeg rivala, iako su Zmajevi ostali veliki dužnici crveno-beli i u avgustu pokazali pukotine Barakovog sistema.

Izabrane vesti

Ipak, nije više to taj Voždovac. Nije isti trener, nema Burmaza i Zečevića.

Imao je tokom boravka na Kipru Vladana Milojević, zajedno sa stručnim štabom, mnogo posla. Čak i previše za taj deo priprema. Nije morao tvorac Zvezdinih uspeha da se bavi samo taktičkim elementima, već, pre svega, psihološkom rekuperacijom igrača. Crvena zvezda, odnosno njen tim, nije bila grupa. Mnogo vremena Vladan Milojević je utrošio na pojedinačne i kolektivne razgovore, kako bi povratio koheziju unutar tima. Rezultati svega toga mogli bi da se vide već protiv Voždovca.

Kao i osnovni principi igre. Ali imaće Crvena zvezda brojne personalne probleme tokom februara, čak i početkom marta, uzimajući u obzir broj povreda i reprezentativnih obaveza tokom priprema. Vrlo je verovatno da Vladan Milojević, bar ne na maksimalnom nivou, neće moći da računa na Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija. Najbolji igrač Crvene zvezde u prošloj takmičartskoj godini je dugo osećao posledice povrede iz Berna. Tek nedavno je počeo da radi maksimalnim intenzitetom, ali teško je očekivati da če sportski sektor rizikovati sa Ivanićem. Biće iskusni vezista potrebniji za mečeve koji slede. Jer Crvena zvezda ima vrlo nezgodan red vožnje, pošto je do večitog derbija (9.mart) očekuju gostovanja Novom Pazaru i TSC-u, dok će na najvećem srpskom stadionu gostovati Čukarički. Dakle, sve ekipe iz vrha.

Realnije je očekivati da Ivanić bude u ozbiljnjim planovima za sedam dana, kao i Aleksandar Katai. I pored povrede ramena Milan Rodić trenira, al iuz doziranu kontakt igru, pa bi na poziciji levog beka publika u Ljutice Bogdana mogla da vidi Viktora Radojevića.

Odužio se i povratak standardnog čuvara mreže Omrija Glazera. On bi mogao na gol, ali i sa njim ne žele da rizikuju u Ljutice Bogdana, pošto oseća sporadične bolove u tetivi. Reprezentativac Izraela je branio samo u prvom kontrolnom meču protiv Hlorake. Kasnije je šansu dobio Zoran Popović i prema svim nepisanim i pisanim pravilima trebalo bi da bude na golu Crvene zvezde za premijeru protiv Voždovca.

Negde je Vladan Milojević preuzeo kontrolisani rizik, odlukom da štedi najiskusnije igrače, ali će vrlo brzo dobiti krajnje nezahvalan, ali sladak zadatak. Kako što pre da u sistem igre implentira In Bom Hvana i Žan Filip Krasoa, koji su i dalje odsutni zbog reprezentativnih obaveza. Brzo bi najskuplji igrač u istoriji trebalo da se pojavi u Beogradu. Ali Vladan Milojević ga nije video na treningu, niti je mogao da ga upozna sa novim zahtevima.

JOVAN ŠLJIVIĆ BLIZU MESTA STARTERA

Jasno je da će In Bom Hvan biti jedan od ključnih Zvezdinih igrača u narednom periodu, dok će Milojević biti na ozbiljnom trenerskom ispitu kako da pronađe pravo mesto Krasou. Činjenica je samo da je reprezentativac Obale Slonovače potreban za iskušenja u Mozzart Bet Superligi, protiv niskih blokova koji bi mogli da otvore prostor za Krasoov redak talenat.

Mnogo odsustva igrača iz veznog reda, sa ofanzivnim karakteristikama trebalo bi da otvori prostor Jovanu Šljiviću. Gledajući suvi talenat, Šljivić bi trebalo da bude naredna velika prodaja srpskog šampiona, posle ispisnika Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića. Bio je više nego solidan Šljivić na Kipru, uspeo da postigne dva gola.  Šansu može da očekuje i Nikola Knežević, jedan od klinaca koji je ostavio najbolji utisak.

Vladan Milojević je poznat kao pragmatičan trener i da mu je rezultat prvi osnovni parametar uspeha. Njega bi zadovoljio i minimalac protiv Voždovca. Najjaču Zvezdu trebalo bi da sklopi do večitog derbija. A da do tada ostane neogreban.



tagovi

Jovan ŠljivićMirko IvanićOmri GlazerMilan Rodić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara