Fudbaleri Olimpijakosa (Foto: Reuters)
Fudbaleri Olimpijakosa (Foto: Reuters)

Neće biti šampioni, ali su sposobni da isfrustriraju mrskog neprijatelja: Olimpijakos otvorio AEK-u put do titule

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 21:59

Panatinaikos zastavljen u Pireju, klizi mu trofej iz ruku

Igra Olimpijakos sezonu za zaborav. Daleko je od vrha tabele, ali je pronašao način da u završnici sezone stavio osmeh na lica navijačima. Srušio je ljutog rivala, Panatinaikos, na Karaiskakisu i Atinjane najverovatnije ostavio bez titule - 1:0 (0:0).

AEK je iskoristio poraz rivala u šampionskoj trci i savladao Aris kao gost (2:1), te na kolo do kraja ima tri boda više od gradskog rivala. Olimpijkos je odavno van trke, pa uprkos pobedi ima sedam bodova manje od sastava Ivana Jovanovića.

Izabrane vesti

Posle prilično izjednačenog, ali i nezanimljivog prvog poluvremena, crveno-beli su dodali gas u nastavku. Jasno je da se u timu iz Pireja krije ozbiljan kvalitet, uprkos slabim rezultatima ove sezone, što je ubrzo i dokazao.

Igrao se 68. minut kada je Rodinej centrirao sa desne strane, Oleg Rebčijuk je ostao sam na ivici peterca i rutinski sproveo loptu u mrežu Panatinaikosa za 1:0.

Pokušao je Jovanović potom sa nekoliko izmena da prodrma svoju ekipu, ali je tek u finišu uspeo da stvori nekoliko prilika. Najbolju u 81. minutu nije uspeo da realizuje Janis Kociras. Tukao je sa ivice kaznenog prostora vrlo dobro, ali je Konstantinos Colakis fantastično reagovao i odbranio njegov pokušaj koji je išao u okvir gola.

Odbrana Olimpijakosa je u finišu imala nekoliko odličnih reakcija, dobro se snašla pod protiskom i sačuvala minimalnu prednost svom timu, uprkos činjenici da je Ramon zaradio direktan crveni karton duboko u nadoknadi.

Kada je u pitanju utakmica u Solunu, svi golovi pali su u prvom poluvremenu. Andre Grej je iz penala doneo prednost Arisu u 17. minutu, ali su Tom van Vert i Stiven Cuber do 43. preokrenuli rezultat.

Večeras su snage odmerili i PAOK i Volos, a sastav iz Soluna je kao gost slavio 0:2 (0:1), uz pogodak srpskog reprezentativca Andrije Živkovića u 28. minutu.



tagovi

OlimpijakosPanatinaikosAEKArisIvan JovanovićGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara