Bulaje Dija (Foto: AFP)
Bulaje Dija (Foto: AFP)

Nećeš da uđeš u igru? Sad ćeš da nam platiš 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 19:52

Salernitana podnela tužbu protiv svog napadača Bulajea Diju

Najskuplje pojačanje u istoriji klub u njegov najveći košmar. Umesto da je povuče u mirnu luku, Bulaje Dija postao je teg oko vrata uprave Salernitane. Teg kojeg klub iz Kampanje želi da se reši da se reši što pre.

Iz Italije stiže vest da je Salernitana podnela tužbu protiv senegalskog napadača u kojoj traži naknadu štete od svog fudbalera u iznosu od 20.000.000 evra! Razlog - odbio je da uđe u igru protiv Udinezea.

Izabrane vesti

Odnosi između kluba i Dije narušeni su još od kraja avgusta, kada je Salernitana odbila da proda Diju Vulverhemptonu. Nezadovoljstvo zbog takve odluke kluba razlog je zbog kojeg je Dija propustio utakmicu protiv Lečea, prvu po završetku prelaznog roka, potom se sa zakašnjenjem vratio u tim posle oporavka od povrede koju je zadobio u reprezentaciji Senegala, a očigledno je čitava situacija uticala i na partije 27-godišnjeg fudbalera, budući da je u aktuelnoj sezoni postigao svega četiri gola, četiri puta manje nego u prošloj.

Ipak, vrhunac nezadovoljstva Dija je iskazao početkom marta u 27. kolu Serije A odbivši da uđe u igru u finišu meča sa Udinezeom.

"Želeo sam da uđe u igru u poslednjih sedam, osam minuta, ali je rekao - ne", otkrio je trener Granate Fabio Liverani. U klubu nisu želeli da tolerišu takvo njegovo ponašanje te su ga već po povratku u Salerno odstranili iz tima. Međutim, bio je to samo prvi korak čelnika sa stadiona Areki u nameri da Diju nauče pameti.

Italijanski mediji pišu da je Salernitana Arbitražnom odboru podnela zahtev u kojem traže potvrdu sakcije koju je klub već primenio, kao i dodatnu kaznu smanjena bruto plate do kraja sezone od 50 odsto. No, ni tu nije kraj Dijinim problemima. Granata zahteva i naknadu štete od 20.000.000 evra, koliko zbirno iznosi otkup od Viljareala i zagarantovana primanja tokom ugovora, koji važi do leta 2026. godine.

Dija je u Salerno stigao na pozajmicu iz Viljareala leta 2022. godine i u prvoj sezoni ostvario učinak od 16 golova i šest asistencija, što je navelo čelnike italijanskog kluba da ga letos otkupe za 14.400.000 evra, što je apsolutni rekord kluba.

Ipak, pre nego što se ozbiljnije pozabavi problemom oko Dije, Salernitana će u preostalih deset rundi Serije A pokušati da zadrži prvoligaški status. Gotovo nemoguća misija je pred Liveranijevom ekipom, s obzirom na to da je zakucana za dno tabele sa 14 bodova, 11 manje od Empolija, prvog tima izvan zone ispadanja.


tagovi

Bulaje DijaSalernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara