Negledljiv, neubedljiv, jalov: Tuhelov Bajern je nekako pobedio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 22:30

Utisak ponovo slab, ali se Bavarci vratili u trku za titulu – 1:0

Ta slika, od prošlog vikenda, atipična je za aristokratske timove sa Zapada. Posebno je atipična za Bajern. Znate već ono, kada navijači nezadovoljni kompletnim angažmanom postrojavaju igrače na kraju utakmice, da bi im uz „sočne“ rečenice govorili o veličini kluba čii dres nose i neprihvatljivom ponašanju. Baš kroz takvog toplog zeca prošli su Tuhelovi izabranici posle poraza od Verdera.

Večeras na Alijanc Areni nije bilo potrebe za represivnim merama, pošto je aktuleni šampion Nemačke nekako pobedio Union Berlin (1:0), ali daleko od toga da će navijači Bajerna mirno spavati. Bez obzira što se velikan iz Bavarske, makar matematički, vratio u šampionsku trku. Bila je to još jedna slika i prilika Tuhelovog Bajerna. Vrlo negledljivo je izgledao Bajern. Vrlo neubedljivo. I vrlo jalovo. A čitali ste već da je utisak nekada u velikom klubu važniji od rezultata.

Izabrane vesti

Da budemo načisto, Bajern je zaslužio da dobije ovogodišnjeg učesnika Lige šampiona. Imao je više šuteva, više čistih prilika, totalnu dominaciju u posedu. Međutim, posebno u prvom poluvremenu Bajern je delovao kao kineska verzija nekadašnje Barselone. Sa mnogo pasova u širinu.

Kako je vreme odmicalo, tako je telesna temeratura navijača Bajerna bila sve viša. Posebno, što je u prvom poluvremenu i ono malo šansi Bajern upropastio. Nije se dalo ni Hariju Kejnu čije je pokušaje zaustavljao Ronov.

Možda bi cela priča za Tomasa Tuhela bila tragična već večeras da konačno pred golom Union Berlina nije očepilo na početku drugog poluvremena. I ta akcija, čak fudbalki pismena, bila je oličenja ovogodišnjeg Bajerna. Šut Harija Kejna završio je na stativi, ali se lopta nekako odbijala i sela na nogu Rafaela Gereira.

Bio je to jedini trenutak istinske sreće na Alijans Areni. Sve ostalo je bila vatra neubeljive sezone i strpenja za dalju budućnost Bajerna. Ona, vrlo verovato, nije baš blistava. I ništa to ne bi promenilo ni da je priznat pogodak Harija Kejna.



 


tagovi

Hari KejnTomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara