(www.ol.fr)
(www.ol.fr)

Neka mu je Bog u pomoć sa ovakvim pojačanjima: Lion doveo i Ćaleta Cara

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 21:40

Nijedno zvučno pojačanje, a skoro rasprodat tim, odlazi i Barkola

Sedam puta prvak Francuske. I to uzastopno. Rasadnik talenata, da pomenemo samo Karima Benzemu. Sposoban da od svog novca napravi novi stadion. Onda je Lion prešao u ruke američkog vlasnika, a kako se to obično završi sunovratom, deluje da je opravdah strah njegovih navijača na šta će ličiti tim naredne sezone. Sve posle poteza u prelaznom roku koji slute na krah.

Džon Tekstor, koji je pre dva meseca preuzeo komande kluba od Žana Mišela Ole (vodio ga 36 godina i napravio brend) najpre je rasprodao sve što valja, a doveo je igrače koji baš i ne ulivaju nadu da će se završiti u skladu sa tradicijom. Poslednji novajlija je ozvaničen u sredu veče, u liku Duje Ćaleta Cara, koji je stigao iz Sautemptona na pozajmicu.

Izabrane vesti

Kako je Lion objavio, samo za nju će izdvojiti 1.540.000 evra, a ukoliko hrvatski štoper zadovolji kriterijume narednog juna će biti otkupljen po ceni pod 3.590.000 evra. Tu je i bonus od 2.100.000 na koji Englezi mogu da računaju ako klub i igrač budu ostvarili određene ciljeve (mada se ne pominju koji su), dok će Sautempton zadržati 15 odsto od naredne prodaje 26-godišnjeg defanzivca.

S jedne strane, može da znači Lionu, jer poznaje francusko prvenstvo, kome je u dresu Marselja odigrao 102 utakmice, ali sa druge je zabrinjavajuće, pošto stiže iz ekipe koja je ispala iz Premijer lige. I nije jedini koji ima slično iskustvo, jer je Tekstor na nagovor saradnika koji odabir igrača vrše mahom oslanjajući se na algoritme i statističke podatke doveo i 21-godišnjeg zadnjeg veznog Skelija Alveroa, koji je minulu sezonu proveo igrajući sa Sošo. I doduše, adimistrativnim putem, ispao iz Druge u Treću ligu Francuske (finansijski problemi). Treći novajlija je Klinton Mata, štoper, po potrebi desni bek, angažovan iz Klub Briža, koji je prošle sezone izgubio šampionsko zvanje u Belgiji i bio tim koji se naprimao golova.

U međuvremenu, Lion su napustili Usem Auar (Roma), Musa Dembele (Al Itifak), Tijago Mendeš (Al Rajan, Katar), Džerom Boateng je okončao karijeru, dok su posle pozajmica ugovore Romana Favra i Dženka Ozkadžara otkupili Bornmut i Valensija.

Ni to nije sve, jer se put Pariza sprema i desno krilo Bredli Barkola, za koga Džon Tekstor traži PSŽ-u 50.000.000 evra.


tagovi

Duje Ćaleta-CarLionTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara