Neka nova Italija - Barela i Kean za dobar start nove ere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.19. | 22:44

Robijevi Zmajevi sigurni, kao i Grci...

Italija ne može da se nada plasmanu na EURO preko Lige nacije, pa je redovne kvalifikacije očito shvatila vrlo ozbiljno. Četa Roberta Manćinija uspešno je startovala, pošto je tukla Finsku sa 2:0, a sigurne pobede ostvarili su i ostali favoriti grupe J. Grčka je slavila u Lihtenštajnu (2:0), dok su Bosanci bili bolji od Jermenije (2:0).  

Jedan neodlazak na veliko takmičenje bio je dovoljan Italijanima da se gotovost podigne na najviši nivo. I Azuri su renovirali sastav, osim srca odbrane (tandem Bonući-Kjelini) gotovo ceo tim su izmenili, ali sa Fincima nisu imali problema. Štaviše, neki novi momci vrlo uspešno su startovali u nacionalnom timu i golovima najavili lepe reprezentativne karijere.

Izabrane vesti

Radi se o vezisti Kaljarija Nikolu Bareli, kome je ovo večeras bio peti nastup u dresu sa državnim grbom, odnosno Mojze Keanu, koji je prvi put bio starter. I obojica su uspela da se upišu u strelce. 

Barela je podigao Udinene na noge već u 7. minutu, pošto je naleteo na jednu odbijenu loptu i zakucao je u mrežu za 1:0. Mojze Kean pogodio je 16 minuta pre kraja posle divnog proigravanja Ćira Imobilea, čime su otklonjene sve dileme oko pobednika.  

Italijani su igrali u novoj formaciji 4-2-3-1. Pored Bonućija i Kjelinija odbranu su činili bekovi Pićini i Biragi. Tandem zadnjih veznih Žoržinjo - Verati, pa ispred njih trojka Bernardeski, Barela, Kean i u samom špicu Imobile. Uopšte ne zvuči loše, a i sasvim pristojno izgleda na terenu...

Selekcija Bosne i Hercegovine važi za drugog favorita ove grupe. Ekipa Roberta Prosinečkog lakše je odradila posao protiv Jermenije nego što to rezultat govori. Golovima Radeta Krunića - posle centaršuta Miralema Pjanića - i Denija Miloševića Zmajevi su imali sigurnih 2:0 sve do sudijske nadoknade. Tek tada, sa bele tačke, Mhitarjan je smanjio na 1:2 i postavio konačan rezultat. 

Najlakši posao trebalo je da imaju Grci u Lihtenštajnu. I tako je bilo. Fortunis u 45. i Donis u 80. pogodili su za prvu "trojku" Helena u ovim kvalifikacijama...

GRUPA J

Bosna i Hercegovina - Jermenija 2:1 (1:0)
/Krunić 33, Milošević 80 - Mhitarjan 90+3/

Italija - Finska 2:0 (1:0)
/Barela 7, Kean 74/

Lihtenštajn - Grčka 0:2 (0:1)
/Fortunis 45+1, Donis 80/


tagovi

EURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara