Rjohei Mićibući protiv Voždovca (©MN Press)
Rjohei Mićibući protiv Voždovca (©MN Press)

Neka se čuva TSC: Kreće bitka Radničkog i Voždovca za četvrto mesto

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 13:20

U Nišu počinje plej-of Superlige Srbije

Iza nas je uzbudljivih 30 kola superligaške trke posle kojih smo dobili učesnike plej-of i plej-aut borbi. Podeljeni u dve grupe članovi šampionata Srbije nastaviće borbe za tron, evropsku vizu i opstanak. Kada je reč o gornjem domu, poslednju fazu otvaraju Radnički i Voždovac u Nišu.

Timovi koji su se sa istim brojem bodova plasirali u poslednju rundu prvi su pratioci TSC-a, koji zauzima četvrto mesto, san velikog dela plej-of društva. Oba kluba susret dočekuju svesna da bi upravo bodovi iz ovog duela mogli da imaju presudni značaj u kasnijem svođenju računa, te je izvesno da će napasti ceo plen.

Izabrane vesti

Iako su Nišlije i Zmajevi porazima stavili tačku na prethodnu fazu, Voždovac se može pohvaliti nešto boljom formom, jer je pre utakmice praznih šaka protiv TSC-a (1:2) pobedio u tri od četiri utakmice, uz jedan remi. S druge strane, Radnički ima samo bod iz minula tri kola, a delimičnu utehu za Nišlije predstavljao bi i remi, s obzirom na to da imaju bolji međusobni učinak u utakmicama sa Zmajevima, te bi zadržali poziciju ispred aktuelnog rivala i sa osvojenim bodom.

19.00: (2,05) Radniki Niš (3,10) Voždovac (3,70)

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak očekuje težak meč i pobedu svog tima.

"Voždovac je u poslednje veoma dobar u gostima. Jeste izgubio od TSC-a za vikend, ali je pre toga vezao dve pobede na teškim gostovanjima u Lučanima i u Kruševcu. Međutim, mi imamo imperativ pobede, svesni smo koliki značaj bi za nas imala ta tri boda, dobro smo radili tokom sedmice, igrači su rasploženi i mislim da ćemo se na kraju radovati. Imamo problema u realizaciji, radili smo na tome i mogu da kažem da ćemo biti maksimalno ofanzivni u ovoj utakmici", rekao je Batak.

Posle duže vremena Radnički će u jedan superligaški meč ući kompletan.

"Savić je odradio crveni karton, Jamkam je zalečio povredu, a svi ostali su spremni, tako da ću moći da na teren pošaljem postavu za koju smatram da će nam doneti tri boda protiv Voždovca", završio je Batak.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Stručni štab ekipe sa Krova na ovaj plej-of gleda kao na potpuno novo takmičenje, ali sa istim ciljevima, da se iz kvalietne igre ostvari što bolji rezultat.

"Verujem da možemo da odigramo dobru partiju, da će teren i uslovi biti zadovoljavajući s obzirom da je za sistem koji neguje Voždovac taj faktor jako važan. Radnički je kvalitetan rival, ima dosta iskusnih igrača i trenera koji je bio vrhunski igrač", jasan je strateg Zmajeva, Aleksandar Linta.

Iz dve utakmice sa Radničkim, Voždovac je remizirao bez golova kod kuće, dok je u gostima izgubio minimalnim rezultatom. O rasporedu koji Zmajeve očekuje do kraja šampionata, na Krovu karakterišu kao dobar.

"Pozicija sa koje krećemo u završnicu nam je omogućila dobar raspored, ali mi ovom delu prvenstva pristupamo kao i do sada, sa fokusom na datu utakmicu i ne želimo da rasipamo energiju razmišljajući previše unapred", dodao je Linta.

SUPERLIGA, PLEJ-OF - 1. KOLO

Petak

19.00: (2,05) Radniki Niš (3,10) Voždovac (3,70)

Subota

14.00: (1,95) Čuukarički (3,35) TSC (3,70)

18.00: (2,15) Crvena zvezda (3,20) Partizan (4,00)

Nedelja

18.00: (1,80) Vojvodina (3,40) Napredak (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeSuperligaRadnički Nišfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara