©Starsport
©Starsport

Neki novi Radnički: Kragujevčani sa Feđom Dudićem, posle Pančeva, pokorili i Kruševac

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.10.23. | 21:04

Gosti prestigli Kruševljane posle meča Mozzart Bet Superlige pod Bagdalom - 1:3

Ne, nije to onaj Radnički koji je početkom sezone nanizao pet poraza. Posle promene u stručnom štabu, Kragujevčani su slavili u Pančevu protiv Železničara, umalo iznenadili Crvenu zvezdu na svom terenu, a onda nadigrali Napredak u gostima - 1:3. I ne, nije to slučajno. Računajući pripremne mečeve, tim sa Čike Dače je tri puta slavio nad današnjim rivalom u ovoj sezoni. Istina, domaćin je poklonio golove rivalu, ali je Radnički potpuno zasluženo pogocima Čolovića i Činedua stigao do pobede, dok je Bastajić uspeo samo da ublaži poraz.

Promena formacije Dragana Perišića i povratak na dva štopera u zadnjoj liniji kao da je više zbunio njegov sastav. Kruševljani su pravili katastrofalne propuste u odbrani i uz takvu igru ništa čudno nije bilo što su praktično sami sebe matirali u duelu donjeg dela tabele Mozzart Bet Superlige protiv Radničkog 1923. Kragujevčani jesu inicirali otvorenu igru, no najveće šanse za golove oberučke su prihvatili tek posle velikih kikseva mladog štoperskog para Napretka - Đeković - Mršić. Kao da je gubitak kapitenske trake ostavio trag na mladog reprezentativca u redovima Čarapana, te je upravo on otvorio put pobede gostima. 

Izabrane vesti

Nije htelo napadače u prvom delu, a ne može se reći da obe strane nisu zaslužile više od "nule". Radnički je izgledao zrelije, stvorio više šuteva ka golu protivnika, čak bio i atraktivniji od rivala, ali je Napredak krajem poluvremena propustio najbolju šansu. Istina, pre toga je Radnički iz svoje najbolje pogodio prečku, kada je Simović vrlo spretno sam sebi namestio udarac. Beleži se sa druge strane da lopta nije slušala Đorđa Jovanovića kada je najpre glavom, pa nogom (u najboljoj prilici) probao da pogodi mrežu, a oba puta Leković izašao kao junak. Najlepšu akciju za goste u prvih 45 minuta napravili su Činedu i Zorić, a vezista Radničkog nije uspeo da pronađe put do gola, kao pre tri meseca u pripremom meču. Posebno raspoložen u redovima gostiju bio je vezista Sahli, ali sreća nije bila ni na strani Francuza koji je tri puta oprobao udarac. 

Dinamiku smo dobili praktično od prvog minuta meča, kada je Radnički krenuo u prvi atak, a falila je, neko će reći koncentracija, neko kvalitet za nešto bolji fudbal pod Bagdalom. Upravo nedostatak koncentracije (a time valjda i kvaliteta) videli smo u 55. minutu igre, kada je Đeković loptu prodao protivniku, a Čolović iskoristio tu nesmotrenost štopera i lako matirao Savića za realno zasluženu prednost Kragujevčana. Nekoliko minuta kasnije ponovo je haotično izgledala odbrana Napretka, ali sada veliku grešku Mršića nije iskoristio Činedu kada je neometan sa pet metara šutirao preko gola. Slična situacija desila se u 67. minutu. Mršić je bio bliži lopti, no Činedu ga je prevario, oduzeo mu loptu i izbio sam pred Savića, prisebno napravio nedostižnu prednost za Kragujevčane.

Napredak je vratio nadu u 75. minutu, kada je Bastajić matirao Lekovića posle kornera, iako je isprva sudija Stefanović poništio gol, VAR je presudio da ofsajda nije bilo. Najbliži poravnjanju rezultata domaćim je bio posle šuta Popovića na svoj gol, ali je lopta ipak sprećno završila u korneru, pa onda kada je Đorđe Jovanović ponovo nesrećno šutirao pored gola u poslednjem minutu meča. Kragujevčani su kaznili taj promašaj u završnici i ubedljivo matirali rivala novim golom Čolovića

Radnički je prestigao Napredak na tabeli, upisao drugu pobedu u tri kola i ostavio veće probleme današnjem rivalu, koji četiri kola ne zna za trijumf. 

MOZZART BET SUPERLIGA - 12. KOLO 

NAPREDAK - RADNIČKI 1923 1:3 (0:0)

/Bastajić 75 - Čolović 54, 90+7, Činedu 67/

Stadion Mladost, Kruševac

Sudija: Stefanović M

Napredak: Savić 5,5, Đeković 5, Mršić 5 (od 73. Marinković -), Jovanović S. 5, Vukajlović 6, Ljubomirac 6, Zličić 6 (od 66. Krstić 5,5), Jovanović Đ. 5, Stoiljković 6 (od 66. Blagojević 5), Bastajić 5,5, Bojović 5,5 (od 66. Stanojlović 5,5)

Radnički: Leković 7, Milošević 6 (od 68. Popović 6), Simović 7, Mitrović 6,5, Pecelj 6,5, Ristić 6 (od 79. Vidović M. -), Zorić 6,5, Čolović 7,5, Sahli 6,5 (od 68. Bevis 6), Gluščević 6 (od 68. Aleksić 6), Činedu 7 (od 79. Vidakov -)

Igrač utakmice: Čolović Stefan (Radnički) 7,5


MOZZART BET SUPERLIGA - 12. KOLO Petak

Novi Pazar - Čukarički 1:0 (0:0)

/Obradović 81/

Napredak - Radnički 1923 1:3 (0:0)

/Bastajić 75 - Čolović 54, 90+7, Činedu 67/

Spartak - Partizan u toku

Subota

18.30: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Javor (18,0)

19.00: (3,80) Voždovac (3,45) TSC (2,00)

Nedelja

18.00: (2,10) Mladost Lučani (3,35) Radnički Niš (3,60)

18.00: (1,62) Vojvodina (3,70) Radnik Surdulica (6,00)

Ponedeljak

18.00: (2,60) Železničar (3,25) IMT (2,80)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara