AlNassrFC
AlNassrFC

Neko mora da igra i odbranu: Al Nasr sa Laportom kompletirao ekipu

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 16:54

Al Ahli i Al Hilal takođe su blizu da oforme timove, dok je Al Itihad tek na pola puta

Marcelo Brozović i Seko Fofana na sredini terena, ispred njih Otavio, u napadu Sadio Mane i Kristijano Ronaldo, na levom boku Aleks Teljes. Nema sumnje, negovaće Al Nasr napadački fudbal ove sezone, ali mora neko da igra odbranu. Stoga je klub iz Rijada odlučio da angažuje Ajmerika Laporta i poveru mu ulogu komandanta poslednje linije.

Španski defanzivac napustio je Mančester Siti posle pet i po godina na Etihadu tokom kojih je sa Građanima osvojio 15 trofeja. Po dolasku je imao veliku ulogu, ali ju je u međuvremenu izgubio, pa prošle sezone nije odigrao ni 1000 minuta u Premijer ligi. Procenio je da je vreme za rastanak, spekulisalo se da bi mogao da se vrati u Bilbao, interesovali su se Juventus i Arsenal, na kraju ipak – Al Nasr.

Izabrane vesti

Saudijski klub je za njegove uloge platio 27.500.000 evra i sa baskijskim defanzivcem potpisao trogodišnji ugovor, čime je najverovatnije zatvorio prelazni rok. Jer Al Nasr je pre Laporta već doveo Teljesa, Brozovića, Fofanu, Manea, Otavija, Ronalda, od ranije su tu još David Ospina, Anderson Taliska i znatno manje poznati Gislajn Konan, a klubovi u ligi Saudijske Arabije u startnoj postavi mogu da imaju osmoricu stranaca. Zbog toga je uostalom Al Nasr bez obeštećenja u River pustio Pitija Martinez, kojeg je pre tri godine platio Atlanti 16.000.000 evra.

Ekipu će uskoro kompletirati i Al Ahli, koji je već doveo Eduarda Mendija, Rožera Ibanjeza, Meriha Demirala, Franka Kesija, Rijada Mareza, Alana Sen Maksimana, Roberta Firmina, a "krug će zatvoriti" Gabri Vejga čiji je transfer klub iz Džede već dogovorio sa Seltom.

Al Hilal je takođe blizu da završi posao pošto je ovog leta angažovao Nejmara, Malkoma, Rubena Nevesa, Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinkovića Savića, Kalidua Kulibalija i Jasina Bunua, što znači da mu je ostalo još jedno slobodno mesto za inostrane igrače.

 Poslednji član velike četvorke saudijskog fudbala i ujedno šampion države Al Itihad tek je na pola posla, budući da je doveo jedino Karima Benzemu, Fabinja i Engoloa Kantea, dok je Žota, četvrto skupoceno pojačanje, navodno već na izlaznim vratima.

I šta kažete, ko je po vašem mišljenju sklopio najbolji tim od pomenuta četiri?



tagovi

Saudijska ArabijaAl NasrAl HilalAl Ahli DžedaAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara