Nema belog dima na Marakani: Zvezda i Šerif se nisu dogovorili oko Ada, problem bila dinamika isplate

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 22:33

Na kraju ništa od dugo čekanog pojačanja...

Uzalud su pokušavali čelnici i sportski sektor Crvene zvezde da dođu na kraju prelaznog roka do Edmunda Ada, džabe su se navijači nadali da će tim Miloša Milojevića dobiti kapitalno pojačanje u veznom redu. Ni iz trećeg pokušaja Crvena zvezda i Šerif iz Tiraspolja se nisu dogovorili oko transfera potencijalnog reprezentativca Gane.

Tinjala je nada do večeras da će Edmund Ado staviti potpis, odnosno da će Šerif pristati da ga proda kako bi mogao da bude licenciran za Ligu Evrope. Međutim, situacija se menjala iz sata u sat. U utorak i sredu Edmund Ado je bio blizu Marakane, međutim crveno-beli i šampion Moldavije nisu mogli da se nađu oko dinimike isplate.

Izabrane vesti

Prvo je otpala mogućnost da Edmund Ado dođe u Ljutice Bogdana kao pozajmljen igrač. Crvena zvezda je želela da ga otkupi, čak bila spremna da ispoštuje Šerifovu želju za obeštećenjem od dva miliona evra. Međutim, problem je bila dinamika isplate. Ljudi iz Tiraspolja su želeli da celu sumu dobiju za nekoliko meseci, crveno-beli su se zalagali za nešto drugačiju dinamiku isplate. Odnosno da obeštećenje od dva miliona evra rastegnu na 12 meseci.

Menjali su se uslovi, razmenjivali faksovi, ali na kraju nije došlo do dogovora. Možda i zbog činjenice da je rukovodstvo Šerifa jako ljuto na Edmunda Ada, koji je prošle zime odbio da pređe u redove Midtjilanda kako bi zaigrao u Crvenoj zvezdi. Potom je ovog leta odbio da se pojavi na pripremama usled nestabilne političke i bezbednosne situacije u regionu.

Na kraju su svi izgubili. Crvena zvezdanije dobila pojačanje i profil igrača koji joj nedostaje, Šerif je ostao bez novca, a Edmund Ado bez kontinuiteta igara, pošto je prethodnu takmičarsku utakmicu odigrao u junu. I sigurno će pauzirati do novembra, što u njegovim godinama može da bude pogubno.


tagovi

Edmund Ado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara