Nikola Milenković i Hviča Kvarachelija (©Reuters)
Nikola Milenković i Hviča Kvarachelija (©Reuters)

Nema dosade u Rijadu: Napoli bez Osimena pomaže Fjorentini da stigne do trofeja posle 22 godine

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.01.24. | 11:19

Superkup Italije počinje ovog četvrtka polufinalnim duelom oslabljenih Partenopeja i Viole

Ljubitelji fudbala u Saudijskoj Arabiji definitivno ne bi trebalo da se žale na premalo zabave. Samo nekoliko dana pošto je u Rijadu održana završnica Superkupa Španije, najbolji timovi aktuelnog prvaka Evrope sada putuju u prestonicu kraljevine u jugozapadnoj Aziji.

Četvoročlanu grupu čine Napoli kao šampion Italije, zatim vicešampion Lacio, osvajač Kupa Inter, kao i poraženi finalista Fjorentina. Polufinala će se igrati u četvrtak i petak, a veliko finale zakazano je za predstojeći ponedeljak 22. januara.

Izabrane vesti

Glavni favorit za pehar je naravno aktuelni lider Serije A. Tim iz Lombardije ostavio je najstabilniji utisak i želi da nastavi da puni klupski muzej. Inter se ujedno u poslednja dva navrata radovao osvajanju Superkupa, a Napoli bi svakako želeo da ga spreči da uživa u het-triku, mada u poslednje vreme ima dosta problema sa tim. U celoj svojoj istoriji Partenopeji su samo dva puta osvajala Superkup.

20.00: (2,55) Napoli (3,40) Fjorentina (2,95)

Poslednji put tim iz grada podno Vezuva je to uradio pre 10 godina, što je takođe daleka uspomena. Partenopeji su izborili plasman na ovaj mini-turnir osvajanjem Serije A posle više od tri decenije, ali taj kurs nisu uspeli da prate u aktuelnoj kampanji i pali su na tabeli posle odlaska uspešnog trenera Lučana Spaletija. Napoli će u Rijad stići kao tim koji gleda u leđa vodećem dvojcu, Interu i Juventusu, ali sa veoma respektabilne distance, pošto je tek na osmom mestu sa 31 bodom.


----------------------

Sve utakmice italijanskog Superkupa možete da gledate i da se kladite na sajtu 

mozzartbet.com

Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Napoli je u toku sezone zamenio trenera. Posle slabijeg starta uprava se zahvalila Rudiju Garsiji, ali ni novi strateg Valter Macari nije bitno popravio situaciju. Iz Torina se 7. januara tim vratio u lošem stanju, kada je ponižen u Seriji A sa 0:3. Srećom, Napoli je uspeo da popravi raspoloženje u prošlom kolu šampionata, u kojem se obračunao sa problematičnom Salernitanom, ali ni ovoga puta to nije bio dominantan spektakl. Partenopeji su, pak, morali da preokreću rezultat posle gola

Antonija Kandreve, a do slavlja su došli golom Rahmanija u sudijskoj nadoknadi.

Trener Macari verovatno ne može da bude zadovoljan ni brojem svojih igrača, jer nema na raspolaganju vrsnog strelca Viktora Osimena i vezistu Franka Angisu. Meret, Olivera i Natan su takođe van terena zbog povreda. S druge strane, Fjorentini nedostaju Gaetano Kastrovili i Niko Gonzales, dok Kristijan Kuame predstavlja svoju zemlju na Afričkom kupu nacija. Srpski reprezentativac Nikola Milenković očekuje se u startnoj postavi Fjorentine.

Šef struke Viole Vinčenco Italijano može da bude mnogo srećniji jer njegova Fjorentina igra iznad svih očekivanja. Iako je kiksirala u prošlom kolu, i na svom terenu sa Udinezeom osvojila samo težak bod, i dalje drži odlično četvrto mesto. Trener

Italijano inače radi dobro i odveo je Fjorentinu u dva finala prošle sezone. Ali nije dobio nijedno od njih, i ove sezone će želeti da prekine čekanje Viole na trofej, koje traje već 22 godine.


SUPERKUP ITALIJE - POLUFINALE (RIJAD)


Četvrtak

20.00: (2,55) Napoli (3,40) Fjorentina (2,95)

Petak

20.00: (1,67) Inter (3,90) Lacio (5,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Superkup ItalijeNapoliFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara