Marez promašuje penal (Reuters)
Marez promašuje penal (Reuters)

Nema Halanda, nema ni golova: Siti zaustavljen u Kopenhagenu posle poluvremena punog pehova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 20:42

Poništen gol, promašen penal i crveni karton za Građane tokom prvih 45 minuta

Ima Mančester Siti najuboljitije fudbalsko oružje ove sezone. Međutim, Pep Gvardiola je odlučio da ga ne iskoriti protiv na gostovanju Kopenhagenu u Danskoj i Građani su stali. Erling Haland je ostao na klupi, a šampion Engleske prvi put posle šest meseci, odnosno 23 uzastopne utakmice nije uspeo da postigne gol - 0:0.

Pobeda u 4. kolu grupne faze Lige šampiona garantovala je i plasman u osminu finala elitnog takmičenja, ali će Gvardiolina četa morati još malo da sečeka. Bar još koji sat, na ishod meča Dortmunda i Sevilje u kojem mu za overu prolaza odgovara bilo koji ishod koji nije pobeda španskog predstavnika.

Izabrane vesti

Koštalo je skupo ekipu sa Etihada prvo poluvreme prepuno pehova. Prvo je nakon intervencije VAR-a poništena golčina Rodrija iz 11. minuta, zatim je sredinom prvog dela video tehnologija pomogla Sitiju da dobije penal, ali ga je u vetar bacio Rijad Marez, da bi Serhio Gomes koji minut kasnije kao poslednji igrač odbrane povukao protivničkog igrača sa leđa te zaradio direktan crveni karton.

Osladila se Sitiju moć koju demonstrira sa kada je norveška gol mašina na terenu, pa je ekipa čini se zaboravila kako se dominira bez strelca ukupno 20 pogodaka ove sezone. Znajući koliko je prethodnih sezona bio sklon povredama, kao i zbog činjenice da je od starta takmičarske godine Haland odigrao svaki meč za Siti i to većinom po 90 minuta, odlučio je da mu pruži priliku za predah.

Jeste Siti u prvom poluvremenu vodio glavnu reč na terenu Parken stadiona, ali nije mu se dalo. Igranje rukom Rijada Mareza poništilo je gol Rodrija koji bi bez problema ušao u konkurenciju za jedan od najlepših u ovosezonskoj grupnoj fazi. Kako je 14. minuta kasnije Alžirac dozvolio golmanu Kamilu Grabari da ga zaustavi sa bele tačke, prikačio je sebi epitet tragičara. Zapravo, podelio ga je sa španskim bekom Gomesom koji je tačno pre isteka pola sata igre nepropisno onemogućio tinejdžera Arnara Haraldsona da dođe do gol šanse.

Nije se okrnjeni tim Sitija nastvarao šansi u drugom delu. Jedna od dva udarca Kevina De Brujnea iz rane faze nastavka zaustavio je golman domaćih, kao i pokušaj Žoaa Kansela iz 84. minuta. Nešto ranije rezervista Johanesen je ostao kratak na drugoj stativi i par desetina centimetara delilo ga je od vodećeg gola, kao i Marka Stamenića koji je u 90. minutu pokušao da savlada Alisona.

Danci koji su sakupili dva boda iz četiri utakmice i nadaju se porazu Sevilje ili remiju sa Andalužana i Dortmunda kako bi se lakše suprotstavili španskom klubu u borbi za evropsko proleće kroz Ligu Evrope.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

GRUPA G

Kopenhagen - Mančester Siti 0:0

21.00: (1,53) Dortmund (4,40) Sevilja (6,75)



tagovi

RodriRijad MarezMančester SitiKopenhagenSerhi Gomez

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara