Sadio Mane (©Reuters)
Sadio Mane (©Reuters)

Nema izvinjenja, nema problema? Mane suspendovan i pomilovan

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 15:38

Ide na hlađenje, ali ostaje u Bajernu. Iako Minhen nije za svakoga

Od euforije i hvaljene “sveže krvi”, kako ga je letos najavljivao izvršni direktor Oliver Kan, pa do krvi na licu saigrača. Transfer iz snova Sadija Manea se pretvorio u košmar, a kako javlja dobro obavešteni Bild epilog je – suspenzija senegalskog fudbalera do daljeg.

Razlog je naravno taj što je Mane, besan zbog načina na koji mu se obraćao Leroj Sane, udario ili u blažoj varijanti ošamario saigrača iz Bajerna. Toliko da mu je navodno raskrvario usnu. Ako je i bio šamar – dobro ga je zategao.

Izabrane vesti

Pa iako su danas nemački mediji izveštavali o pomirenju – formalnog izvinjenja ekipi u svlačionici nije bilo – iako su sportski stupci bili ispunjeni fotografijama Manea i Sanea kako treniraju jedan do drugog, Bild piše da je uprava kluba ipak rešila da bivšeg fudbalera Liverpula sankcioniše.

I ne samo to, ceh će platiti i tehnički direktor Marko Nepe, iako njegova uloga u svemu ovome nije baš najjasnija. Kako bilo, Nepe ubuduće neće tokom utakmica sedeti na klupi za rezervne igrače što je privilegija koju je često koristio da kritikuje sudije. Možda i igrače? Da li je procenjeno da on tako podiže nervozu ili je nešto sasvim drugo u pitanju, tek prvi saradnik sportskog direktora Hasana Salihamidžića, nekada šef skauting službe, moraće da se udalji od tima.

Mnogo veći problem za Bajern su ipak Mane i njegova loša izdanja posle tromesečne povrede zbog koje je preskočio i Mundijal u Kataru. Neko će reći da je Bajern pogrešio što ga je uopšte doveo kao zamenu za Roberta Levandovskog, jer je jasno da on nije špic, iako je tu igrao na početku sezone pre no što je vraćen na prirodnu poziciju krila. S druge strane, sam Oliver Kan je imao drugačiju i vrlo zanimljivu tezu da se Mane jednostavno nije snašao u ovako zaoštrenoj konkurenciji, jer na krilima Bajern ima i Sanea, Serža Gnabrija, Kingslija Komana i Džamala Musijalu.

Nije navikao na to u Liverpulu”, govorio je Kan.

Bivši trener Julijan Nagelsman zamerao je Maneu što je previse rezervisan, iako se od igrača takvog renomea očekivalo da on zauzme malo arogantniji stav i na terenu i u svlačionici. Ali Mane prosto nije tip koji se nameće. Sve dok nije eksplodirao posle poraza od Mančester Sitija.

Mane i Sane jutros jesu razgovarali, niko nije morao da se izvinjava, a i uprava im je, tačnije uradili su to Kan i Salihamidžić, saopštila da se u Bajernu neke stvari jednostavno ne tolerišu. I mada je Mane suspendovan – što nosi i određene finansijske implikacije – iz Minhena jasno poručuju: sve je u redu, Sadio ostaje u Bajernu. O letnjoj prodaji, a i o njoj se spekulisalo, navodno se ni ne razmišlja.


tagovi

Sadio ManeLeroj Sane

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara