Nema Jaremčuka, ali Gent je spremniji nego pre tri sedmice: Supersonični Bukari osvojio Šarlroa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.11.20. | 20:03

Važan trijumf Zvezdinog rivala na teškom gostovanju – 1:0

Dobio je virus korona prvi napadač Genta Roman Jaremčuk, ali Bizoni su znatno spremniji i izgledaju bolje u odnosu na pre tri nedelje kada su gostovali na Marakani! Zvezdin rival u Ligi Evrope ostvario je važnu pobedu na gostovaju Šarlroa i krenuo da krči put ka gornjem delu tabele belgijskog prvenstva. Gde im je objetivno i mesto.

Trener De Beker odlučio se da u odsustvo brojnih napadačkih opcija u vrh napada postavi brzononog Bukarija. Pomgao mu je je Ukrajinac Bezus, i ta taktička finta ispostavila se kao pun pogodak. Upamtili su igrači Crvene zvezde Bukarija, velike probleme pravio im je u prvom meču u Beogradu. Pokazao je da je u dobroj formi, iskoristivši kardinalan kiks odbrane nekdašnjeg rivala Partizana. Tačnije, presekao je kratku loptu Viljemsa ka golmanu Šarlroa i ispotavilo se doneo Gentu tri boda.

Izabrane vesti

Više nego zasluženo je Gent stigao do pobede na gostovanju jednom od najprijatnijih iznenađenja prvenstva. Sa oporavljenim Ngaduom odbrana gostiju delovala je prilično stameno. Trener De Beker odlučio se za standardnu postavu, sa trojicom igrača u poslednjoj liniji. Nije bilo mnogo šansi, ali je Gent dobrim postavljanjem učinio da Šarlroa izgleda prilično bezopasno. Zna sigurno Dejan Stanković da mnogo toga u igri Genta zavisi od Ođiđija Ofoea. Ponovo je bivši član Olimpijakosa imao ključeve sredine terena. Bio je pravi poslovođa Genta, koji je učinio da Šarlroa ima samo dve ozbiljne šanse na večerašnjem meču. Mamadu Fali je u 54. minutu izgubio duel sa Bolatom jedan na jedan, dok se nešto kasnije nije proslavio ni Iranac Rezaji, posle vrlo dobre asistencije Japanca Norijakija.

Gent je posle gola u finišu prvog poluvremena brzo mogao da zatvori meč. Botaka i Bezus su promašili u zicer situacijama, ali i ovako su svi zadovoljni u Gentu. Imaće o čemu da razmišlja Dejan Stanković. Bukari deluje moćno, Botaka je ponovo igra izvanredno, dok je Ngadu blistao kao centralni defanzivac.


BELGIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Standard – Eupen 2:2 (1:1)

/Bokadi 35, Bodart 97 – Prevljak 36, Peters 57/

Ostende – Antverpen 1:1 (0:0)

/Tange 80 – Refaelov 81/

Beveren – Serkl Briž 0:2 (0:1)

/Ugbo 43, 82/

Klub Briž – Kortrajk 1:0 (0:0)

/Lang 60/

Nedelja

Beršot - Anderleht 2:1 (1:0)

/Kulibali 29, Holchauser 50 - Nmehu 88/

Zulte Varegem . Mehelen 1:2 (0:1)

/Bruno 55 - Storm 40, Hairalams 49/

Šarlroa - Gent 0:1 (0:1)

/Bukari 45/

Genk - Muskron 4:1 (1:1)

/Ito 45+2, Bongonda 55, 81, Onuaču 63 - Da Kosta 34/

Ponedeljak

20.45: (2,00) Leuven (3,60) Sint Trojden (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vadis Ođiđa-Ofoe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara