Klaudio Ečeveri (©AFP)
Klaudio Ečeveri (©AFP)

Nema ni dve cele utakmice za River i već bi da ide, Siti i Barsa u pripravnosti

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 10:42

Kapiten kadetske reprezentacije Argentine najavio da neće produžiti ugovor sa šampionom te zemlje

Duplom krunom okitili su se fudbaleri River Plejta, pošto su posle nacionalnog prvenstva uzeli i trofej u Superkupu Argentine pošto su dobili Rosario Sentral sa 2:0, dok je svoj prvi start u dresu velikana iz Buenos Ajresa upisao Klaudio Ečeveri.

Jedan od najvećih talenata kluba i kapiten kadetske reprezentacije Argentine proveo je na terenu nešto više do sata pre nego što je zamenjen, a tokom slavlja šokirao je tamošnju javnost izjavom da ne namerava da produži ugovor koji ističe na kraju 2024. godine.

Izabrane vesti

“Ostaću da igram još šest meseci ili godinu dana“, prvo je rekao Ečeveri i dodao:

“Neću produžiti ugovor sa Riverom“.

Njegova javna potvrda daljih namera šokirala je sve u Riveru. Momak kome je nadimak Đavolčić (Diablito) smatra se jednim od igrača sa najvećim potencijalom ne samo u klubu, već i celoj Argentini u svom uzrastu. On je Argentinu predvodio na Svetskom prvenstvu za kadete u Indoneziji gde je postigao het-trik protiv Brazila, a ta selekcija na kraju je bila četvrta pošto je izgubila susret za treću poziciju od Malija.

Ono što je izjavio mnogi povezuju sa nedavnim pohvalama koje je dobio od Ćavija, a argentinski mediji kažu da je to bilo okidač da okrene novi list iako je za prvi tim skupio jedva 155 minuta. Od toga je najveći deo odigrao u pomenutom finalu prošle noći. Ečeveri je dugo čekao svoju šansu i onda je dobio bukvalno u finišu prvenstva, kada je šest puta ulazio sa klupe.

Klub je u međuvremenu počeo bio pregovore sa njegovim agentima o produžetku saradnje gde je naročiti fokus bio na podizanju otkupne klauzule koja iznosi 25.000.000 evra. U Riveru smatraju da je to prenisko za igrača sa tako velikim potencijalom, ali kako dve strane ne mogu nikako da se nađu oko uslova saradnje, Ečeveri je rešio da preseče, što je odmah diglo Barselonu i Mančester Siti na noge.

U Argentini čak kruži priča da je Barsa spremna da aktivira otkupnu klauzulu kako bi se osigurala, iako Ečeveri ulazi u poslednju godinu ugovora. Siti ima vrlo dobro iskustvo sa Hulijanom Alvarezom koji je postao tek treći južnoamerički fudbaler sa svim značajnim peharima u karijeri (Mundijal, Liga šampiona, Kopa Libertadores, Svetsko klupsko prvenstvo...), a osim toga cena nije previsoka pa bi klub ušao u rizik.



tagovi

Klaudio EčeveriZimski prelazni rok 2024BarselonaMančester SitiRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara