Nema šetnje do titule: Čelsijeva odbrana nije bezgrešna, Liverpul može na minus jedan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.11.21. | 18:12

Barnli stigao prednost Plavaca i odneo bod sa Stamforda (1:1)

U jednom trenutku ličite na ekipu koja lagano rešava ovakve situacije, a već u drugoj situaciji pokažete da možete da se nađete u problemu, kada vam je protivnik borbena i "namazana" ekipa kao što je Barnli. Plavci su vodili golom Kaja Haverca od 33. minuta, ali nisu uspeli da nokautiraju protivnika, koji se podigao iz nokdauna i uzvratio udarac u završnici meča preko Mateja Vidre - 1:1 (1:0).

Čelsijeva odbrana, koja je tek četvrti put vadila loptu iz svoje mreže, ipak je pokazala da nije tako bezgrešna. Loše su se plavci postavili u 79. minutu, kada je svu trojicu štopera Andreasa Kristensena, Tijaga Silvu i Antonija Rudigera, prebacio desni bek gostiju Metju Lotun, a tu zakasnelu ofsajd zamku kazno je Matej Vidra, nakon pravovremeno spuštene lopte Džeja Rodrigeza.

Izabrane vesti

Čelsi je na sličan način stigao do vodećeg gola u 33. minutu, kada je mrežu Barnlija tresao Kaj Haverc. Namački ofaznivac je ostao sam nakon centaršuta Risa Džejmsa i preciznim udarcem prevario nemoćnog Nika Poupa.

Razloga za ozbiljno raspoloženje pred reprezentativnu ima Mančester Siti, koji na kraju ovog kola ima tri boda zaostka za liderom, a na minus jedan sutra može Liverpul, ukoliko savlada Vest Hem u Londonu.

Plavci su veliku šansu propustili u prvih pola sata utakmice, kada su imali brojne prilike. Seriju promašaja započeo je Kalum Hadson Odoi, a potom su se nadovezali Ris Džejms, Kristensen, Žoržinjo, Ridiger i Barkli. Da neće sedeti skrštenih ruku, gosti su pokazali u 21. minutu, kada je Mendi zaustavio odličan udarac Maksvela Kornea. Ipak, ubrzo je stiglo zasluženo vođstvo preko Haverca.

Ipak, naleti domaćina u drugom poluvremenu bili su daleko blaži. U prvim minutima nastavka zapretili su Tijago Silva i Hadson Odoi, a onda se ušlo u prazan hod. Plavcima je pala koncentracija, što su ratoborni gosti uspeli da kazne i dođu do vrednog boda. Sastavu Šona Dajša ovo je peti remi u sezoni, ali i peti osvojeni bod u poslednja tri kola, što je najava još boljih partija nakon reprezentativne pauze.


Do prve pobede u sezoni stigao je Norič, koji je u gostima savladao Brentford (2:1) u ovom trenutku samo Njukasl nema pobedu u elitnom rangu engleskog fudbala. Veliku pobedu ostvario je Kristal Palas, koji je nastavio niz uspešnih rezultata i prekinuo sjajnu seriju Vulverhemptona (2:0). Domaćin je poslednji put poražen 18. septembra od Liverpula, a ovo mu je bio šesti vezani meč u kojem nije poražen. Sa druge strane, Vulverhempton, koji je ostvario četiri pobede i jedan remi u poslednjih pet mečeva, doživeo je prvi poraz upravo od 18. septembra.

Domaći su imali mnogo više od igre tokom utakmice, a to su krunisali u 61. minutu, kada je Vilfred Zaha krunisao asistenciju Džejmsa Mekartura, dok je konačan rezultat 17 minuta kasnije postavio Konor Galaher u u 78. minutu meča.

PREMIJER LIGA – 11. KOLO

Petak

Sautempton - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Armstrong 3/

Subota

Mančester Junajted - Mančester Siti 0:2 (0:2)

/Baji 7ag, Silva 45/

Brentford - Norič 1:2 (0:2)

/Henri 60 - Anri 60 - Norman 6, Puki 29/

Čelsi - Barnli 1:1 (1:0)

/Haverc 33 - Vidra 79/

Kristal Palas - Vulverhempton 2:0 (0:0)

/Zaha 61, Galaher 78/

Brajton - Njukasl (u toku)

Nedelja

15.00: (1,40) Arsenal (4,90) Votford (9,00)

15.00: (3,00) Everton (3,20) Tortenhem (2,60)

15.00: (2,95) Lids (3,40) Lester (2,55)

17.30: (4,80) Vest Hem (3,80) Liverpul (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kai HavercMatej Vidra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara