Nunjez, Brereton Dijaz i Arturo Vidal (AFP)
Nunjez, Brereton Dijaz i Arturo Vidal (AFP)

Nema veze što ne peva himnu: Štrikale polumakazice Bena Breretona, het-trik pao za 14 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 04:48

Čile u prijateljskoj utakmici na krilima napadača Blekburn Roversa razmontirao Dominikansku Republiku

Čile je deklasirao Dominikansku Republiku u prijateljskoj utakmici sa 5:0, ali više od samog rezultata oči bode brutalna predstava Bena Breretona Dijaza. Golgeter Blekburn Roversa postigao je het-trik za svega 14. minuta (od 11. do 25.) i postao jedini fudbaler u istoriji popularne La Rohe kojem je pošlo za rukom da spakuje tri lopte u mrežu rivalu tokom uvdonih 25 minuta utakmice.

Interesantne slike obišle su svet prilikom intoniranja himne uoči utakmice. Brereton očigledno nije znao reči, a to nije promaklo Gariju Medelu. Omaleni defanzivac se osvrtao ka saigraču da proveri peva li ovaj državnu himnu.

Izabrane vesti

Ben je rođen pre 24 godine u Stouku na Trentu, gradu od nekih 260.000 stanovnika. Otac mu je engleski policajac koji se amaterski bavio fudbalom, dok je majka Andrea Brereton (devojačko Dijaz) rođena u Konsepsionu u Čileu. Po toj liniji Ben je mogao da bira dres južoameričke selekcije jer u Engleskoj teško da bi se naigrao fudbala pored Harija Kejna, Markusa Rašforda, pa zašto ne reći i Kaluma Vilsona, odnosno Olija Votkinsa.

Iako slove za ponosit narod izraženog nacionalnog identiteta, pitanje je da li će Čileanci previše mariti što Ben još ne zna himnu sve dok bude igrao kao noćas protiv Dominikanske Republike.

Štrikale su polumakazice u režiji Blekburnovog špica. Tako je načeo rivala u 11. minutu, tako je zaokružio i het-trik u 25. Između se sjajno snašao i glavom matirao protivničkog golmana. Pretprošle sezone isporučio je 22 gola u Čempionšipu, u minuloj samo 14, ali deluje da je 24-godišnjak stasao i da je zreo za blještaviju pozornicu uz dužno poštovanje prema verovatno najkvalitetnijem drugom fudbalskom rangu na planeti.

Posle Breretona, dva gola je postigao i Bruno Bartićoto, ali je Ben ipak ostao centralna figura susreta. Debitovao je za Čile na Kopa Americi 2021. godine, do večeras sakupio tek četiri gola iz prvih 19 nastupa, da bi maltene duplirao taj učinak za nepunih pola sata 20. nastupa za državni tim.



tagovi

Ben Breretonreprezentacija Čilea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara