Nema više strepnje na Old Trafordu: Junajted ima najplaćenijeg golmana na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 18:14

David de Hea stavio paraf na ugovor do 2023. godine

Pao je kamen sa srca čelnicima, navijačima i stručnom štabu Mančester junajteda. David de Hea je potpisao ugovor do 2023. godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana, pa su Crveni đavoli obezbedili sigurnost na golu u narednom periodu.

Španac će zvanično postao najplaćeniji golman na svetu, s obzirom da će nedeljno zarađivati između 350.000 i 375.000 funti (400.000 do 425.000 evra). To znači da će na godišnjem nivou inkasirati između 20.800.000 i 22.100.000 evra.

Izabrane vesti

De Hei je aktuelni ugovor isticao na kraju ove sezone, pa su u Mančesteru nestrpljivo iščekivali konačan dogovor. Na Old Traford je stigao 2011. godine iz Atletiko Madrida za obeštećenje od 25.000.000 evra i potom osvojio Premijer ligu, FA kup, Liga kup i Ligu Evrope. Može se reći da je u proteklom periodu bio najvažniji igrač ovog kluba, čega su bili svesni i klupski čelnici, kao i trener Ole Gunar Solskjer.
"Bila je privilegija biti u ovom sjajnom klubu ovih osam godina, pa prilika da nastavim karijeru u Mančester junajtedu predstavlja pravu čast. Kada sam stigao ovde nisam mogao da zamislim da ću odigrati preko 350 utakmica za ovaj klub. Sada je moja budućnost rešena i sve što želim jeste da pomognem timu da osvtvarimo ono u šta verujem, a to je da ponovo osvajamo trofeje", poručio je De Hea.

Španac je u dresu Mančester junajteda ostvario čak 367 nastupa. U međuvremenu se čak pet puta našao u idealnom timu Premijer lige, dok je za najboljeg igrača Mančester junajteda u sezoni proglašavan u tri navrata.
"Oduševljen sam što je David svoju dugoročnu budućnost posvetio klubu. Poslednjih godina se pokazao najboljim na savetu i vitalnim delom naših planova da vratimo Mančester junajted tamo gde i pripada. On je fantastična osoba i njegov izvanredan kvalitet pruža savršenu osnovu našoj odbrani. Tokom svog boravka ovde David je shvatio vrednost igranja za Mančester junajted i sada predstavlja sve što želite da imate u jednom golmanu. Kao igrač je još uvek odlučan i gladan da ostvari što više, svi se radujemo što ćemo zajedno raditi na ispunjenju tih ambicija u narednim godinama", rekao je De Hea.

Iako već deset godina brani na najvišem nivou, David de Hea ima svega 28 godina i tek se očekuje da uđe u najzrelije doba za golmane. To će učiniti upravo na Old Trafordu u dresu Mančester junajteda.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara