Foto (Reuters)
Foto (Reuters)

Nemačka disciplina i istrajnost: Nmeča spasilac, mini Panceri preko penala do polufinala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.05.21. | 23:52

Sjajan utisak ostavili su Danci kako u četvrtfinalu, tako i na čitavom prvenstvu

Mogli su Danci da nastave da pišu jednu od lepših priča na Euru U21, ali je nemačka disciplina, napravila prevagu u penal seriji. Pala je nešto ranije Francuska, po mnogima prvi favorit za trofej, a u istom danu vrlo lako je mogla da nastrada i selekcija Nemačke. Ali znate već ono staro, nepisano pravilo... Na kraju uvek Nemci pobede.

Večeras su se batrgali do 88. minuta, izborili produžetke - 1:1, poveli, pa primili gol, ali ispostavilo se spremniji i sa manje straha dočekali penale.

Izabrane vesti

Ako je iko mislio da će se Danci predati bez borbe, nije ispratio grupnu fazu. Još tada su pokazali da se ne šale, u prvom kolu savladali desetostruko vredniju reprezentaciju Francuske. Prvi deo Eura U21 okončali su bez primljenog gola, i maksimalnih devet bodova jer su posle Trikolora pali Island, pa Rusija.

Albert Kapeljas. Sa dolaskom ovog čoveka na klupu Danske poklapa se i serija nepobedivosti koja je do večeras brojala 13 pobeda i dva remija. Španski trener je svojevremeno radio u Barseloninoj La Masiji (2004-2010), a tamo ne zapošljavaju ljude koji ne znaju da procenjuju i rade sa talentima.

Na raspolaganju nije imao igrača kalibra i vrednosti Florijana Virca (45.000.000 evra), koji je predvodio napade Nemače. Štaviše sam Virc vredi više nego li čitava selekcija Danske. Kakva bi to priča bila da je eliminisao mini-pancer diviziju, pa u polufinalu otišao na megdan Holandiji.

Nemci su često pretili tokom prvih 45 minuta, uputili 11 udaraca ka golu, ali samo jedan u okvir. Dok je njima manjkalo preciznosti, rival je u 69. minutu probio defanzivni bedem. Vajdula Fegir se prošetao kroz odbranu Nemačke pre nego što je zakucao loptu pod prečku. Majstorski potez momka koji vredi svega 500.000 igra i nastupa za Velje, jedan od slabijih danskih klubova.

Nemci su napadali, tražili izjednačenje. Bližio se 90. minut, a ako nešto znamo o Manšaftu to je da igra dok sudija ne svira kraj. Korner, 88. minut i snalažljivi Lukas Nmeča na drugoj stativi. Produžeci. Momentum je, logično, bio na strani Nemaca koji su u 100. minutu uspeli da preokrenu. Odlično zavrnut centaršut Rauma, umešnost Burkharta u prijemu i neodbranjiv šut za Kristensena.

Delovalo je da je skandinavska selekcija, na kolenima i da će se teško podići. A onda majstorstvo Gustava Isaksena, fudbalera Mitjilanda koji je dobio priliku na startu prvog produžetka. Proturio je loptu kroz noge jednom čuvaru, ušao u šesnaesterac, pa primorao narednog na prekršaj iznudivši penal. Viktor Nilson je kao jedan od iskusnijih namestio loptu i šutirao neodbranjivo u 108. minutu.

Nilsona su čuvali za peti jedanaesterac, a prva euforija Danaca krenula je već u uvodnoj seriji promašajem Bukharta. Međutim u trećoj je Fegir bio neprecizan. Nilson je svoj penal realizovao, kao i Narti posle njega. Na drugoj strani pogađali su Nmeča i Pajper. Ali kiksnuo je Kristensen i to je bilo dovoljno Nemcima koji su golom Jekela otišli u polufinale, odnosno na Holandiju.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE - ČETVRTFINALE

Ponedeljak

Holandija - Francuska 2:1 (0:1)

/Boadu 51, 90+3 - Upamekano 23/

Španija - Hrvatska 1:1 (1:0) /2:1 posle produžetaka/

/Puado 66, 110 - Ivanušec 90+3/

Danska - Nemačka 2:2 (0:0) /5:6 posle penala/

/Fagir 69, Nelson 108 - Nmeča 88, Burkart 100/

Portugalija - Nemačka 3:3 (2:1) /5:3 posle produžetaka/

/Mota 6, 31, Ramos 58, Žota 109, Konseisao 119 – Pobega 45, Skamaka 60, Kutrone 89/


tagovi

mlada reprezentacija nemačkeDanska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara