Nemanja Motika: U Zvezdi mi je obećano mnogo, a ništa nije održano - imam kvalitet da jednog dana zaigram za vrhunski klub

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.08.23. | 11:16

"Imao sam minutažu, ali mnogo manju nego što sam zaslužio. Dobijao sam mnogo pohvala na treningu. Uvek su govorili da su zadovoljni mnome", kaže mladi fudbaler

Očekivanja su bila velika, baš kao i obeštećenje za ovdašnje uslove koje je Crvena zvezda platila Bajernu (2.500.000 evra), ali je boravak Nemanje Motike u redovima srpskog šampiona bio potpuno neuspešan.

Mladi napadač je ovog leta stigao u ljubljansku Olimpiju, gde takođe traži svoje mesto pod suncem. Dosad je zabeležio sedam nastupa za Zmajčeke, bez konkretnog učinka, ali se tek očekuje da dobije konkretniju minutažu.

Izabrane vesti

Motika je u intervjuu za nemačke medije oktrio da je razočaran boravkom u Beogradu, s ozbirom na to da je navijač Crvene zvezde. Takođe, deluje i da je imao problema sa ovdašnjim mentalitetom, odnosno da mu onaj u glavnom gradu Slovenije više odgovara.

"Ovde je mentalitet kao u Nemačkoj ili Austriji, a ne kao na Balkanu. Kad sam iz Bajerna prešao u Crvenu zvezdu prilagođavanje mi je bilo teže", rekao je Motika na početku razgovora GOAL i SPOX.

Izdanak Bajernove škole fudbala potom se osvrnuo na svoj boravak u crveno-belom dresu.

"Obećano mi je mnogo, a ništa nije održano. Imao sam minutažu, ali mnogo manju nego što sam zaslužio. Dobijao sam mnogo pohvala na treningu. Uvek su govorili da su zadovoljni mnome. Takođe sam se odlično slagao sa svim momcima i dobro uklopio u tim. Ali nisam dobio pravu šansu. Za to ne postoji objašnjenje. Ne razumem i nikada neću razumeti. To me je jako rastužilo, ali Crvena zvezda ostaje moj omiljeni klub", poručio je Motika.

Nemcima je bila interesantna ta Nemanjina emocija prema najtrofejnijem srpskom klubu.

"Kao dete sam u Berlinu išao u školu u dresu Crvene zvezde. Toga se jasno sećam, klub mi je duboko u srcu".

Nemci su upitali Motiku kako je reagovao na kritiku generalnog direktora Zvezdana Terzića pre njegovog odlaska iz Crvene zvezde. Između ostalog Terzić je rekao da Nemanja mora sazri, da veruju u njega, ali da mora da menja sebe.

"Ta javna kritika je bila veliko iznenađenje. To nije bila istina, bio sam dovoljno zreo da napravim ovaj korak. Ali, u Crvenoj zvezdi sam postao pravi čovek. U jednom trenutku se govorilo da ima zainteresovanih klubova za mene, ali Zvezda nije marila. Srećom sam ipak završio u Ljubljani, ovde me vide kao veliki klupski projekat".

Bivši igrač Crvene zvezde je u nekoliko navrata istakao vezanost za svoju poroducu, brata Nikolu koji je takođe u Ljubljani sa njim i koji će potpisati profesionalni ugovor sa Olimpijom, ali i svoje roditelje koji su mu ogromna podrška. Sa 14 godina je iz Herte otišao u Bajern, a potom u Crvenu zvezdu. Ipak, veruje da nije rekao svoju poslednju reč na Alijanc Areni u Minhenu.

"Igranje za Bajern je neverovatno, to je svačiji san. Sanjam ponovo da igram za Bajern. Trenutno nije realno, ali mislim da će u jednom trenutku biti. Verujem u to".

Pre dolaska u Crvenu zvezdu postigao je veliki broj pogodaka u Regionalnoj ligi za amatere Bajerna, posle čega je usledio odlazak u Beograd.

"Ne kajem se zbog svoje karijere", jasan je bio Motika.

Motika ima tek 20 godina i veruje da poseduje kvalitet da zaigra u nekom velikom evropskom klubu. Takođe, smatra da će u boravak u Ljubljani pomoći u tome.

"Cilj nam je da igramo u Evropi. To smo već ostvarili, s obzirom na to da imamo obezbeđenu grupnu fazu Lige konferencije. Time smo već ispisali istoriju, jer klub to nikada ranije nije uspeo. Ja lično želim da sakupim više minuta u igri i postignem što više golova. Zaista sam dobro radio na treninzima, sada mi treba malo sreće i na utakmicama. Jednog dana želim da da zaigram za vrhunski klub, imam potreban kvalitet za to. Imažu sjajnu karijeru"

Za kraj, igrao je za kadetsku selekciju Nemačke i mladu selekciju Srbije, ali od jeseni 2022. godine nije imao reprezentativne obaveze.

"Poslednjih meseci nije bilo mnogo kontakata sa Savezima. Igrao bih za obe zemlje", zaključio je Motika.


tagovi

Nemanja Motika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara