Nemci probali da nagovore Krosa da se vrati: Ima mlađih, zaslužuju više da igraju...

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 16:53

"Ne, neće me biti u Kataru"...

Vrsta fudbalera kao što je Toni Kros polako izumire. Skromni, odmereni, u svakom času pouzdani, dovoljno inteligentni da od sebe ne prave budele u težnji da budu u centru pažnje. Sublimirano: gospodin u kopačkama, ispravan u svakom smislu, sportista par excellence; van terena idol za klince kakav se samo poželeti može.

Nažalost, takvi se više ne rađaju. Ili ako vam je draže - ne prave ih je po takvom kalupu. Otuda ne čudi što Real upinje da ga ubedi da odloži penziju makar za još jednu godinu, a kako se može čuti, ni Hansi Flik nije ostao ravnodušan: činio je sve prethodnih dana kako bi ubedio velikog asa da se predomisli i vrati u nacionalni tim za Mundijal u Kataru.

Izabrane vesti

Imaju Nemci mlađe, poletnije, brže, neko će možda reći i bolje u ovom trenutku, međutim Krosov autoritet je nešto za čim selektor Manšafta čezne. Na njegovu žalost, tako će i ostati.

Vezista Real Madrida ne krije da je bilo pokušaja da ga nagovore da se vrati, ali da je on to odbio.

"Razlozi mog penzionisanja bili su svima dobro poznati: želeo sam da provodim više vremena sa porodicom. Takođe, postoje mlađi igrači u Nemačkoj koji zaslužuju da igraju više. Nisam želeo da dođem u situaciju da neko stane pred mene i kaže mi kako je bolje za mene da se oprostim od nacionalnog tima. Tako da sam odlučio da to sam učinim", izjavio je Kros.

Govoreći o još nekim aktuelnim temama 32-godišnji Nemac otklonio je svaku dilemu sledećim rečima:

"Ne, neće me biti na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali siguran sam da ću, dok budem gledao utakmice, poželeti da budem tamo. Kako bilo, već sam doneo odluku da definitivno napustim reprezentaciju posle Evropskog šampionata. Ta odluka ostaje na snazi".

Toni Kros je debitovao za Nemačku još 2010. godine. Odigrao je 106 utakmica u dresu sa državnim grbom i postigao 17 pogodaka.

O njegovom potpunom povlačenju iz fudbala spekuliše se mesecima unazad. On je potvrdio da nakon Reala neće igrati ni za jedan drugi klub. Ugovor mu ističe na leto iduće godine, tako da postoji ozbiljna mogućnost da tada okači kopačke o klin.


tagovi

Toni KrosSvetsko prvenstvo 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara