Nemci traže momentalni otkaz za Bjelicu zbog skandala sa Saneom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 12:10

Hrvat se pravda, shvata da je pogrešio, ali...

Hrvatski trener Nenad Bjelica oživeo je Union Berlin, osvojio sedam bodova u pet utakmica, međutim izgleda da ga posle svega što se sinoć dogodilo u Minhenu čeka otkaz.

Iskusni stručnjak je postupio potpuno neprimereno u 74. minutu utakmice, kada je ušao u fizički sukob sa Lirojem Saneom, dva puta ga odgurnuo i zasluženo dobio crveni karton.

Izabrane vesti

Potom je nastavio da 'luduje' i na tribinama, gde se svađao sa navijačima. Redari su nekako uspeli da ga smire, odvedu do novinarske lože, a onda su ga i okružili kako ne bi izazvao još neki incident.

Nemački mediji od jutros nemaju milosti prema nekadašnjem treneru zagrebačkog Dinama i maltene 'zahtevaju' od uprave Uniona da mu uruči otkaz zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi.

Sam Bjelica svestan je greške, ali pitanje je hoće li mu priznanje pomoći da sačuva posao...

"Bio sam u svom trenerskom prostoru, lopta je išla ka meni i želeo sam da je predam Saneu", počeo je da objašnjava Hrvat. "Onda me je on gurnuo i tad sam reagovao kako nisam smeo, rukom prema licu. To nije u redu i tada sam dobio crveni karton apsolutno zasluženo. Osećao sam se isprovocirano u svom trenerskom prostoru. Ali ponavljam, nije trebalo tako da odreagujem".

Bjelica je objasnio da je svemu prethodila sporna odluka sudija da ne dosude najstrožu kaznu za Union.

"Viđao sam da sviraju takve penale, kontakt je bio jasan, sudija je prosudio da nije za penal i morali smo to da poštujemo. Naravno da ga nije bilo lako svirati pred 70.000 Bajernovih navijača".

Tomas Tuhel nije želeo da pridaje preveliki značaj incidentu, ali je naveo sledeće:

"Ne bih da dolivam ulje na vatru. Ipak, teško je pronaći reči za odbranu mog kolege".

Bild u naslovu 'nagovara' glavnokomandujuće u Kepeniku da odmah uruče otkaz Bjelici, dok je Kiker tek nešto umereniji:

"Često se kaže da svako zaslužuje drugu priliku. Ali trener koji dva puta uhvati protivničkog igrača za lice verovatno je ne zaslužuje. Nenadu Bjelici pukli su osigurači tokom gostovanja u Minhenu. Hrvat nije imao apsolutno nikakvu kontrolu nad sobom. Nakon utakmice objasnio je kako ga je Sane gurnuo. Pa čak i da provocirao. Tako iskusan trener to je morao da ignoriše. A nije. Osim toga, verbalno se sukobio s navijačima na tribinama. Sve u svemu, pokazao je da nije dorastao funkciji".

Union za vikend dočekuje Darmštat. Da li sa Bjelicom na klupi biće jasnije kada se klub iz Berlina oglasi povodom ovog incidenta.


tagovi

Nenad BjelicaLeroj Sane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara