Nenad Bjeković i Jovan Šurbatović (©MN Press)
Nenad Bjeković i Jovan Šurbatović (©MN Press)

Nenad Bjeković (74) predsednik FSS, Šurbatović ostaje generalni sekretar

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.11.21. | 08:39

Tončev i Ljajić mogući protivkandidati, ali...

Ovog meseca je proslavio 74. rođendan, a u martu postati novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije, bez onog v. d. u prefiksu. Govorimo naravno o Nenadu Bjekoviću, koji će prema pisanju Sportskog žurnala u martu biti izabran za prvog čoveka FSS, godinu dana nakon što je Slaviša Kokeza sišao s fotelje.

Žurnal nema nikakvu dilemu, iako ostavlja mogućnost da Bjeković dobije protivkandidate, prvenstveno bivšeg ministra Rasima Ljajića, koji je i sam potvrdio da razmišlja o kandidaturi, te prvog čoveka niškog Radničkog Ivice Tončeva. Mada deluje gotovo nezamislivo da Tončev dobije iole širu podršku fudbalske Srbije.

Izabrane vesti

Bjeković ima ime, izgleda i podršku selektora Dragana Stojkovića Piksija, posle plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru najuticajnije osobe u srpskom fudbalu, bez svake sumnje. A to što je Mundijal izboren u periodu kada FSS suštinski nije imao rukovodstvo govori da je na mestu predsednika Saveza najbitnije da – ne smetaš.

Kako bilo, novembar je mesec za novi Status FSS, tada bi trebalo da se izbriše i starosno ograničenje za predsednika FSS što bi Bjekoviću i omogućilo da se kandiduje na izborima. U martu izbori za period vladavine od 2022. do 2026. godine.

Bjeković predsednik, Jovan Šurbatović ostaje na mestu generalnog sekretara FSS. Obojica su u Savez ušli za Kokezinog mandata.



tagovi

FSSNenad BjekovićJovan ŠurbatovićIvica TončevRasim Ljajić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara