Neprijatna turneja i petogodišnji izazov

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.12.19. | 10:01

Real Madrid je poslednji put slavio na tri vezana gostovanja još pre pet godina. Briž je pao, danas sledi Valensija, a u sredu meč sa Barselonom na Nou Kampu...

Gostovanja su u finišu protekle i na otvaranju tekuće sezone donosila mnogo neprijatnosti Kraljevskom klubu. Situacija se malo popravila u poslednje vreme, ali i dalje se u taboru madridskog Reala ježe na pomisao vezanih duela van Bernabeua. Tako je i pred dvoboj na Mestalji s Valensijom, na zatvaranju 17. runde Primere (21.00, TV Sportklub 1), koji bi Madriđanima mogao da donese lidersku poziciju i dva boda prednosti u odnosu na Barselonu.

Izabranici Zinedina Zidana išli su u sredu na noge Brižu u okviru Lige šampiona, a posle Slepih miševa očekuje ih okršaj s najmrskijim rivalom Barsom, koja se juče okliznula u San Sebastijanu i izvukla tek remi, pa će njena želja za pobedom u El Klasiku biti još izraženija. Povrh svega, duel se igra u Kataloniji, a ulog će da bude prvo mesto, odnosno, u slučaju Kraljevića i potencijalnih plus pet. Naravno, ukoliko Real ne zabrlja u sunčanoj i našminkanoj Valensiji.  

Izabrane vesti

Prethodni put kada je Real uspeo da ostvari maksimalan učinak na tri uzastopna meča u gostima zbio se pre pet godina. Novembra 2014. Eibar, Bazel i Malaga poklekli su na turneji Madriđana, koji su potom u nekoliko navrata imali tri duela zaredom u gostima, ali nisu uspevali da budu maksimalni. 

Da Zidanovim pulenima neće biti lako u Valensiji svedoči i trenutna forma domaćina, pošto je ostvario čak sedam pobeda na proteklih devet susreta posmatrajući sva takmičenja. Slepi miševi su „progledali“ otkako ih je sredinom septembra preuzeo Albert Selades, inače nekadašnji saigrač legendarnom Francuzu u veznom redu Kraljevića početkom ovog milenijuma. Valensija je tokom nedelje zaledila Amsterdam i na proleće će da vodi bitke u najeminentnijem kontinentalnom takmičenju, dok je u šampionatu van pozicija koje vode u evrokupove, mada sa svega par koraka zaostatka. 

Domaći kormilar Selades na ovom susretu definitvno ne može da računa na Kevina Gameira i Kristijana Pićinija, dok su pod velikim upitnikom nastupi prvog golmana Jaspera Silesena, kao i Gonsala Guedesa, Denisa Čeriševa i Maksimilijana Gomeza. Sa druge strane, Zidan je zbog povrede nožnog prsta neizvestan nastup Lukasa, dok sigurno neće igrati Marko Asensio, Eden Azar, Marselo, Ferland Mendi i Hames Rodrigez. Madridska štampa najavljuje Luku Jovića na klupi, pošto bi prednost u navali trebalo da dobije Rodrigo, kao partner Karimu Benzemi.

PRIMERA - 17. KOLO

Petak
Alaves - Leganes 1:1 (0:1)
/Žozelu 82 – Brejtvajt 43/

Subota
Granada - Levante 1:2 (0:0)
/Mačis 60 – Rošinja 55/

Sosijedad – Barselona 2:2 (1:1)
/Ojartzabal 12 pen, Isak 62 – Grizman 38, Suarez 49/

Atletik Bilbao - Eibar 0:0

Aletiko Madrid – Osasuna 2:0 (1:0)
/Morata 67, Nigez 75/

Nedelja
12.00: (1,65) Hetafe (3,45) Valjadolid (6,50)
14.00: (1,70) Selta (3,60) Majorka (5,30)
16.00: (2,70) Espanjol (3,10) Betis (2,75)
18.30: (1,70) Sevilja (3,70) Viljareal (5,10)
21.00: (3,80) Valensija (3,60) Real Madrid (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters 


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara