(©Reuters)
(©Reuters)

Nestvarna priča: Mijura u 55. godini karijeru nastavlja u inostranstvu

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.12.22. | 01:48

Japanac pred selidbom u Portugaliju

Svaka nova sezona donosi vest: Kazujoši Mijura će igrati još jednu sezonu. Japanski veteran je već Ginisov rekorder, sa 55 godina je najstariji aktivni fudbaler na svetu.

Ali, cela priča će uskoro dobiti novu dimenziju. Ne samo što će Mijura igrati i naredne sezone, nego se – seli u inostranstvo! Japanac će karijeru nastaviti u Evropi.

Izabrane vesti

Mediji iz Zemlje izlazećeg sunca su objavili da je Mijura na pragu dogovora sa portugalskim drugoligašem Oliveirenseom i da su velike šanse da na proleće nosi njegov dres.

Ima ova priča i pozadinu: Mijura je pod ugovorom sa FK Jokohamom, čiji je vlasnik Grupa Onoderal, investicioni fond iz Japana, koji je ujedno većinski vlasnik i portugalskom Oliveirensea. Veteran u kopačkama, koji je jesen proveo igrajući za Suzuku Point na pozajmici, verovatno bi bio pozajmljen Portugalcima.

S obzirom na to da se Oliveirense bori za opstanak u drugoj ligi Portugalije, teško da bi Mijura sa 55 godina mogao mnogo da pomogne u toj borbi na terenu, ali bi njegov dolazak bio marketinški potez koji bi pogled medija i navijača skrenuo malo na ovaj klub.


tagovi

Kazujoši MijuraPortugal 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara