Neverovatna moć preživljavanja: Posle ovoga večeras, Slonovi moraju da osvoje Afriku!

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 20:50

Domaćin Kupa afričkih nacija sa igračem manje stigao do preokreta protiv Malija i golom Dijakitea u nadoknadi drugog produžetka stigli do plasmana u finale

Obala Slovnovače je pokazala neverovatnu moć preživljavanja na Kupu afričkih nacija, a sada je trenutak da zvanično krenu po trofej. Grupnu fazu su prošli kroz iglene uši, sa svega tri osvojena boda, u osmni finala su teškom mukom eliminisali Senegal na penal ruletu, a večeras su uspeli da učine neverovatan poduhvat. Sa igračem manje su igrali od 43. minuta, gubili posle evrogola Dorgelesa Nenea od 71. minuta, ali su uspeli da izbore produžetke golom Simona Adingre u 90. minutu utakmice, a potom u drugom minutu nadoknade drugog produžetka da dođu i do pobede - 2:1 (1:1, 0:0).

Haroj publike u Buakeu bio je Umar Dijakite, koji je petom skrenuo loptu u mrežu Malija, posle udarca Seka Fofane sa ivice kaznenog prostora. Vezista Remsa je nakon toga upao u potpunu euforiju i zaboravio da već ima žuti karton, pa mu je arbitar Adel iz Egipta pokazao drugu javnu opomenu, zbog koje ga nećemo gledati u polufinalu protiv Demokratske Republike Kongo.

Izabrane vesti

Sjajnom Maliju je ovo bio prvi poraz na turniru, pa su se sa njim teško pomirili nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Opkolili su glavnog arbitra jer su smatrali da je morao da produži utakmicu još neki minut zbog slavlja domaćih igrača i navijača.

Selekcija Erika Kelea je mogla znatno ranije do gola, ali Adama Traore u 16. minutu nije uspeo da iskoristi udarac sa bele tačke. Ipak, nakon isključenja Odlilona Kosounua dodatno su dodali gas, što im se vratilo kroz evrogol Nenea.

Ipak, desetkovana selekcija Emersa Fajea je uspela da pritisne protivnika u završnici meča, izvrši pritisak i uz mnogo sreže izjednači u 90. minutu. U produžecima je terenska inicijativa bila na strani Malija, ali je domaćin imao psihološku prednost. Sačekali su igrači Obale Slonovače svoju šansu. Fofana je kao i uvek vrebao na ivici kaznenog prostora, a na pravom mestu da skrene loptu ispred Đigija Dijare bio je Dijakite.

U protokolu za ovaj meč nije bilo napadača Crvene zvezde Žan FIlipa Krasoa, ali zasad nema zvanične informacije o razlozima.

KUP AFRIČKIH NACIJA - ČETVRTFINALE:

Petak:

Nigerija - Angola 1:0 (1:0)

/Lukman 41/

DR Kongo - Gvineja 3:1 (1:1)

/Embemba 27, Visa 65 pen, Masuaku 82 - Bajo 20 pen/

Subota:

Mali - Obala Slonovače 1:2 (1:1, 0:0)

/Nene 71 - Adingra 90, Dijakite 120+2/

Zelenortska Ostrva - Južna Afrika (u toku)



tagovi

Kup afričkih nacija 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara