Žreb za Ligu mladih  (©UEFA)
Žreb za Ligu mladih (©UEFA)

Ni Barsa ni Bajern, Partizanovi klinci protiv Brage za mesto među 16 najboljih u Evropi

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.12.23. | 13:08

Moglo je možda i gore, ali teško je i reći

Seniori su evropsku sezonu završili još letos, ali klinci ne odustaju, pa će se u februaru Partizanovi omladinci u dvomeču sa Bragom boriti za plasman u osminu finala Uefine Lige mladih, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Da li je to dobar žreb ili nije? Teško je reći, jer omladinske timove ne možemo uvek da procenimo po veličini kluba. Svakako Braga nije zvučno ime kao što su Barselona, Bajern, Atletiko Madrid, Inter, Borusija Dortmund ili Lajpcig – a sve je njih Partizan mogao da izvuče – ali dobro znamo svi koliko Portugalci izbacuju vrhunskih fudbalera poslednjih godina.

Izabrane vesti

Uostalom, Braga je talenat pokazala u grupnoj fazi u kojoj je osvojila 12 bodova i bila u drugi iza madridskog Reala sa 14. Ali je recimo Napoli ostavila čak osam koraka iza sebe, a Union celih devet.

Osam prvoplasiranih ekipa iz grupne faze (Milan, Kopenhagen, Fajenord, Lans, Mančester Siti, Porto, Real Madrid, Salcburg) direktno se plasiralo u osminu finala. A u plej-ofu ili ti svojevrsnoj šesnaestini finala parovi su sledeći.

Partizan – Braga

Bazel – Bajern Minhen

Olimpijakos – Inter

Žilina – Borusija Dortmund

Nant – Sevilja

Majnc – Barselona

Midtjeland – Lajpcig

AZ Alkmar – Atletiko Madrid

Prednost crno-belih je što će kao prvak Srbije biti domaćin, a to nije mala stvar kada se igra jedan meč, videćemo još da li 6. ili 7. februara.


tagovi

FK PartizanLiga šampiona za mladeUEFA Liga mladihBraga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara