Mile Svilar (Reuters)
Mile Svilar (Reuters)

Ni Murinjo „ne želi“ u Ligu šampiona, Mile Svilar sjajan na debiju u Seriji A

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 20:17

Vučica kiksnula u Bolonji

Milan u poslednje vreme igra i beleži rezultate kao da ne želi među prva četiri u Seriji A i i Ligu šampiona, a nešto slično se može reći i za Romu koja ne zna za pobedu već pet utakmica.

Vučica je remijem bez golova u Bolonji (0:0) verovatno propustila poslednji voz da se kroz prvenstvo plasira u elitno takmičenje. Gradski rival Lacio joj sada beži šest bodova tri kola pre kraja i ima lak raspored, a petoplasirani Milan je dva koraka ispred.

Izabrane vesti

Doduše, postoje još dva puta za Vučicu do Lige šampšiona. Prvi je da osvoji Ligu Evrope gde je došla do pretposlednje prepreke. U četvrtak će u Leverkuzenu braniti minimalnu prednost iz prvog meča polufinala i ima dobre šanse da se nađe u meču za trofej ali je tamo čekaju Juventus ili Sevilja protiv kojih neće biti favorit. Drugi put do Lige šampiona je da se ipak na mala vrata provuče do četiri najbolja u Seriji A ako Juventus bude kažnjen oduzimanjem devet bodova kao što se najavljuje. U tom slučaju, Roma mora da preksoči Milan što nije nerealno s obzirom na raspad Rosonera u finišu sezone.

Svesno je Murinjo danas žrtvovao bodove u Bolonji i pokazao da mu je revanš sa Leverkuzenom aposlutni prioritet. Svakako ima sužen izbor i tanku klupu pa je rešio da odmori neke od nosilaca igre. Meču na Dal’Ari nisu ni prisustvovali prvi golman Rui Patrisio i prva zvezda Paulo Dibala. Nije bilo ni povređenih štopera Smolinga, Kumbule i Ljorentea, ofanzivca El Šaravija, a Murinjo je na klupi ostavio startere  Ebrahama, Manćinija, Matića, Pelegrinija, Spinacole... Od bitnijih igrača su počeli Ibanjez, Kristante i Vajnaldum, rezervisti Beloti, Solbaken, Kamara, Čelik, klinci Bove, Tahirović, Zalevski, Misori i srpski golman Mile Svilar kojem je to bio debi u Seriji A.

Sa druge strane, Bolonja je stekla status jako nezgodnog rivala otkad je na klupu došao Tijago Mota i mirna je u sredini tabele. Pobeđivala je Inter, Atalantu, Fiorentinu, remizirala protiv Milana, Juventusa, Lacija i očekivano zaustavila rezervni tim Rome.

Golmani su obeležili meč u Bolonji. Lukaš Skorpuski je u prvom poluvremenu imao spektakularnu paradu posle šuta Belotija i spasao je Bolonju. Sjajan posao na debiju u Seriji A je imao i mladi Srbin Mile Svilar. Uz Kristantea i Solbakena je bio najbolji pojedinac u redovima Vučice. Na početku meča je ispod prečke izvukao šut Orsolinija, potom odbranio šuteve Domingeza i Luisa Fergusona. U drugom poluvremenu je Roma bila bolja kada su sa klupe ušli Matić, Bove, Pelegrini, Ejbraham, stvoriao nekoliko šansi ali ih nije iskoristila.

Murinjo i njegovi izabranici sada sve karte bacaju na revanš u četvrtak protiv Leverkuzena.  

SERIJA A - 35. KOLO

Petak

Lacio - Leče 2:2 (1:1)

/Imobile 34, Milinković Savić 90+4 - Uden 45+2, 51/

Subota

Salernitana - Atalanta 1:0 (0:0)

/Kandreva 90+4/

Specija - Milan 2:0 (0:0)

/Vižnjevski 75, Esposito 85/

Inter - Sasuolo 4:2 (1:0)

/Lukaku 41, 89, Ruan 55ag, L. Martinez 58 - Mateus Enrike 63, Fratezi 77/

Nedelja

Verona - Torino 0:1 (0:1)

/Vlašić 29/

Fjorentina - Udineze 2:0 (1:0)

/Kastrovili 7, Bonaventura 90/

Monca - Napoli 2:0 (1:0)

/Dani Mota 18, Petanja 53/

Bolonja - Roma 0:0

20.45: (1,40) Juventus (4,60) Kremoneze (8,00)

Ponedeljak

20.45: (3,20) Sampdorija (3,45) Empoli (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mile Svilar

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara