Vanja Milinković Savić i Viktor Osimen (AFP)
Vanja Milinković Savić i Viktor Osimen (AFP)

Ni Vanja nije zaustavio Napoli, čudesni Osimen se ukazao sa nebesa i zapalio Napulj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.10.21. | 20:03

Srpski golman odbranio i penal ali nije izbegao poraz od lidera

Napoli i Viktor Osimen ruše sve pred sobom!

Lider Serije A je nastavio seriju pobeda i zapalio široke narodne mase podno Vezuva. San o skudetu posle 32 godine više nikome ne deluje kao bajka. Napolitanska kaznena ekspedicija je večeras zabeležila i osmu pobedu u isto toliko mečeva od starta sezone. Nova žrtva je bio Torino koji se hrabro držao i bio na pragu iznenađenja ali nije izdržao do kraja. Nebeski skok Viktora Osimena u 81. minutu je rešio pitanje pobednika.

Izabrane vesti

Torino bi u poslednje dve godine bio prvak sveta da se igra 80 minuta, a-ha-ha...“, rekao nam je Torinov golman Vanja Milinković Savić u nedavnom intervjuu.

Večeras se opet pokazalo i zašto je to rekao... Istina je da se Torino mnogo popravio pod dirigentskom palicom Ivana Jurića ove sezone, ali i dalje gubi utakmice i bodove golovima u finišu. Od Atalante su izgubili 1:2 golom u 94. minutu, protiv Lacija ostali bez pobede golom iz penala za 1:1 u 90. minutu, a Juventus im je gol za pobedu 1:0 dao u 86. minutu. Večeras im je i Napoli presudio u finišu...

Do tada je srpski golman na golu gostiju Vanja Milinković Savić držao mrežu mirnom i grabio kao statusu igrača utakmice. Odbranio je i penal domaćem kapitenu Insinjeu, imao još neke odlične intervencije... Ali na kraju nije mogao ništa pošto je smušena intervencija njegovih saigrača omogućila Osimenu da postigne pobednički gol.

Od početka su Napolitanci pritiskali i stiskali, a Toro se branio. Osimen, Insinje i Politano su pretili golu Milinkovića Savića, a posle 25 minuta igre je Napoli dobio idealnu šansu. Di Lorenco je iznudio penal posle naivnog prekršaja Konea, a kapiten Insinje preuzeo odgovornost. Ipak, srpski golman ga je pročitao i odbranio mu šut sa 11 metara. Od tog trenutka je Insinje delovao izbačen sa utakmice... Brekalo je prvi zapretio pred golom Ospine, da bi Milinković Savić u finišu poluvremena odbranio sjajnu šansu Kulibalija.

Usledila je totalna ofanziva Napolija u drugom poluvremenu, ali se otvorio i prostor za kontre gostiju. Posle desetak minuta igre u drugom delu se zatresla mreža gostiju ali je Di Lorenco ipak bio u ofsajdu i gol je opravdano poništen. Potom je Lozano pogodio stativu i frustracije u domaćem timu su počele da rastu.

Brekalo je na drugoj strani propustio odličnu šansu da dovede Torino u vođstvo i nekoliko minuta kasnije debelo zažalio zbog toga. Kao i ceo njegov tim. Posle neverovatno panične intervencije odbrane Torina i serije grešaka, Elmas je uputio centaršut koji je Viktor Osimen posle nebeskog skoka zakucao u mrežu Milinkovića Savića. Ništa tu nije mogao srpski golman...

Nigerijac igra u neverovatnoj formi posle slabe debitanstke sezone. Ovo mu je bio peti gol na poslednjih pet prvenstvenih mečeva. Počeo je da opravdava uloženih 80.000.000 evra. Napoli deluje kao legitiman kandidat za skudeto.

SERIJA A – 8. KOLO

Subota

Specija - Salernitana 2:1 (0:1)

/Strelec 51, Kovalenko 76 - Simi 39/

Lacio - Inter 3:1 (0:1)

/Imobile 64, Anderson 81, Milinković Savić 90+1 - Perišić 12/

Milan - Verona 3:2 (0:2)

/Žiru 59, Kesi 76pen, Ginter 78 - Kaprari 7, Barak 24pen/

Nedelja

Kaljari - Sampdorija 3:1 (1:0)

/Žoao Pedro 4, 74 Kaseres 74 - Torsbi 82/

Empoli - Atalanta 1:4 (1:2)

/Di Frančesko 30 - Iličić 11, 26, Viti 49 autogol, Zapata 89/

Đenova - Sasuolo 2:2 (1:2)

/Destro 27, Vaskez 90 - Skamaka 17, 20/

Udineze - Bolonja 1:1 (0:0)

/Beto 83 - Berou 67/

Napoli - Torino 1:0 (0:0)

/Osimen 82/

20.45: (1,95) Juventus (3,60) Roma (4,20)

Ponedeljak

20.45: (4,40) Venecija (3,50) Fjorentina (1,95)



tagovi

Vanja Milinković SavićLorenco InsinjeViktor Osimen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara