Bojica Nikčević u duelu sa Slobodanom Uroševićem (©MN Press)
Bojica Nikčević u duelu sa Slobodanom Uroševićem (©MN Press)

Nikčević se posle tri godine vratio na Brdo: Počinjem pripreme sa Čukaričkim, ali čekam i inostranstvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 18:17

"Naravno da bih se vratio u moj klub, u Čukarički. Tu nisam ništa napravio, želim da to promenim", poručuje krilni napadač koji se u prethodne tri sezone kalio u Novom Pazaru

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

U vreme žestokih fudbalskih migracija, nije česta pojava da nekog igrača skoro tri godine gledate u dresu jednog istog kluba, posebno ako je u pitanju Novi Pazar. Predvođeni novim šefom struke Draganom Aničićem, pazarski Plavi 19. juna počinju pripreme za narednu sezonu, ali među prozvanima neće biti vihornog krila Bojice Nikčevića.

Izabrane vesti

Šumadijski Crnogorac rođen 2000. godine je tokom takmičarske 2022/23 zabeležio 30 nastupa za Pazarce, a postigao je osam golova i dodao dve asistencije. Brojke bi sasvim sigurno bile još impresivije da se nije povredio u četvrtoj rundi prolećnog dela Mozzart Bet Superlige, u pobedi nad ekipom Mladosti GAT-a (1:0) na Džaizkoin areni. A možda bi i Novi Pazar dobacio korak dalje od šestog mesta, što bi momke u plavo-belim dresovima promovisalo u učesnike kvalifikacija za Ligu konferenciju.

"Proveo sam u Novom Pazaru skoro tri sezone, a ova je bila ubedljiva najbolja. Sazreo sam kao igrač i pokazao sve svoje kvalitete. Naravno, razmišljam da napravim iskorak u karijeri, a Pazar je zaslužan za to. Zahvalan sam tom klubu. Da ga nije bilo, ne znam šta bi se desilo sa mnom. Novi Pazar mi je omugućio da steknem sve što trenutno imam, da dođem u situaciju da se klubovi raspituju za mene", sve najbolje će Nikčević o periodu provedenom kraj Jošanice i Raške.              

Pazar ga je prošlog leta preuzeo od Čukaričkog i obavezao na vernost do početka 2024. godine. Brđani su ga pustili, ali uz ugovornu klauzulu po kojoj mogu da ga vrate u svoje redove, uz korekciju procenata prilikom naredne prodaje.      

"Ja se nadam da ću karijeru da nastavim u Čukaričkom. Prošao sam sve kategorije tog kluba. Maltene, tu sam devet godina, ako računamo i pozajmice. Čukarički osećam kao drugu kuću, tako je i sa Pazarom. Videćemo kako će da bude sad, posle povratka", kaže Nikčević.

Vraća se na Banovo brdo, ali ne zna da li će se i koliko dugo zadržati na toj destinaciji.   

"Počeću pripreme sa Čukaričkim, idemo u Sloveniju krajem juna. Mislim da ću tamo da ostavim dobar utisak. Osim toga, čekam i neko inostranstvo, pa ćemo da vidimo", još uvek je na ničijoj zemlji ofanzivni fudbaler.   

Ako je već u prilici da bira…

"Naravno da bih se vratio u moj klub, u Čukarički. Tu nisam ništa napravio, želim da to promenim. Prošao sam sve mlađe kategorije crno-belih sa Banovog brda, volim taj klub", iskren je Bojica Nikčević.

Čukarički iz Novog Pazara, makar za pripremni period, vraća i Mitra Ergeleša. Poput Nikčevića, zanimljiv treneru učesnika plej-ofa za Ligu Evropa Dušanu Kerkezu je i mladi reprezentativac Srbije iz klase 2002.




tagovi

Bojica NikčevićČukaričkiFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara