Kostić (© Reuters)
Kostić (© Reuters)

Niko ne stvara zicere kao Filip Kostić: Bolji je od Milera i Trenta

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 12:18

Srpski reprezentativac dominira u „ligama petice“

Na početku sezone problemi – na kraju uživanje. Na tankom ledu se nalazio Filip Kostić u Frankfurtu, hteo da pređe u Lacio, samo mu Ajntraht nije dozvolio, ali ostanak u Nemačkoj kao da je inspirisao srpskog reprezentativca da pokaže kakvog je karaktera, da ga ta ispuštena šansa za transferom nije poremetila.

Kostić je ostao, spustio glavu, a kad je podigao video je sebe na vrhu liste najboljih pojedinaca kad je reč o stvorenim šansama saigračima. Na obračunu kalendarske godine, rođeni Kragujevčanin je servirao kolegama najviše zicera u „ligama petice“, prema istraživanju specijalizovane Fudbalske obstervatorije CIES. Za proteklih 12 meseci Filip je omogućio igračima Ajntrahta da se nađu u šansi čak 126 puta. Preciznije, na svaka 26 minuta u bundesligaškim utakmicama. Sad, što nekad koriste, nekad ne, nije do Kostića. On je svoj zadatak obavio besprekorno.

Izabrane vesti

Toliko dobro da je ispred Tomasa Milera, as Bajerna ima čak 13 prilika manje. Iza je i Trnet Aleksander Arnold, jer je Liverpulovim fudbalarima kreirao 105 prilika, tačno na „koti“ 100 je Antonio Kandreva iz Sampdorije, dok su iza Dimitri Paje (Marselj), Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Hakan Čalhanoglu (Milan, pa Inter), Ruslan Malinovski (Atalanta), Benžamen Burižo (Ren) i Memfis Depaj (Lion, pa Barselona).

Inače, tokom 2021. Filip Kostić je namestio 25 golova za Ajntraht. Dao ih je sedam.



tagovi

Filip KostićCIESBundesligaAjntrahtAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara