Radnički Niš (©Starsport)
Radnički Niš (©Starsport)

Nišlije same odlučuju – na more ili u baraž

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 12:08

Radnički gospodar svoje sudbine u subotu u Lazarevcu, pobeda mu donosi opstanak, ali će meč sezone igrati sa desetkovanom odbranom

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Fudbaleri Radničkog sami odlučuju da li će već od ponedeljka na more ili će svoje karijere dovesti u opasnost da ih zauvek uprlja podatak da su bili deo generacije koja je baš na stogodišnjicu niškog kluba ispala iz elitnog ranga takmičenja. Sad, koliko je to što su gospodari sopstvene sudbine uopšte ohrabrenje, imajući u vidu kako igraju i kako su vođeni i kako čitava sezona od samog početka ide naopako, drugo je pitanje, ali stvar je jasna – pobedom u subotu nad Kolubarom u Lazarevcu, obezbediće opstanak u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Tako bi bilo sve i da Kolubari nisu oduzeti bodovi, ali je ovako posao olakšan u dva pravca – Radnički sada, ukoliko kazna ostane na snazi, u slučaju neuspeha, ne može direktno da ispadne iz lige, već bi verovatno išao u baraž, a igraće protiv demoralisanog rivala, kome je propalo tlo pod nogama, iako je u plej-aut ušao bodovno obezbeđen.

Pritom, Kolubara je daleko najlošija ekipa, gledajući samo učinak u doigravanju za opstanak, jedini bod na šest utakmica osvojila je golom u sudijskoj nadoknadi vremena protiv Napretka. Mada se ni Radnički nije proslavio, ostvario je dve pobede i četiri poraza, a u prethodnom kolu protiv Sparttaka propustio prvi meč-loptu za spas. Ako sutra ne bi pobedio, morao bi da čeka ishod mečeva konkurenata i nada se da ni Radnik ni Javor ne savladaju u gostima rivale koji su već obezbedili opstanak - Spartak, odnosno Napredak.

"Svi smo svesni šta nas očekuje u Lazarevcu i da se čitava sezona svela na ovih 90 minuta, stala je u jednu utakmicu. Kalkulacija nema, bod nam ništa ne znači, bio bi ravan porazu, tako da se ovih nekoliko dana i spremamo za napadački fudbal i pohod na pobedu. Respektujemo Kolubaru, daleko su bolji tim od rezultata koje ostvaruju u poslednje vreme. Tako je bilo i u prethodnom kolu u Surdulici, gde su prokockali dosta dobrih prilika", poručio je na redovnoj pres konferenciji na Čairu šef stručnog štaba Dragan Šarac.

On će imati puno problema pre svega u sastavljanju odbrane za ovu utakmicu. Golmana Dragana Rosića na prethodnih nekoliko mečeva nije bilo u sastavu, Andreja Stojanović je protiv Spartaka dobio crveni karton, a tu su i brojne povrede...

"Etongu neće putovati, kao ni prva alternativa za Stojanovića na mestu levog beka Maka Gaku, koji je protiv Spartaka zaradio potres mozga. Povređen je i Frej, Savić rovit, do poslednjeg trenutka ne znam da li će moći da nam pomogne... Ali, oni koji dobiju šansu pružiće maksimum da u foto-finišu ipak stignemo do cilja", dodao je Šarac.

Ako će Stojanović već propustiti okršaj sa doskorašnjim saigračima, Stefan Marjanović neće. On je minule zime stigao na Čair upravo iz Kolubare i kaže da zna put do trijumfa.

"Meni kao rođenom Lazarevčaninu mnogo je žao zbog svega što se desilo Kolubari u prethodnom periodu. Mislim da taj klub i grad zaslužuju da budu u Superligi, ali valjda će im ovo biti za nauk i da se što pre vrate u elitu. Kolubara je čvrsta i organizovana ekipa, odličan spoj iskustva i mladosti, na jednoj strani su prekaljeni Đuranović i Nikolić, na drugoj Bakić i Popović, eto, njih bih izdvojio. Mi smo protiv Spartaka prokockali prvu meč-loptu, ali izgleda da cele sezone volimo da idemo težim putem. Neka, na kraju će tako biti još slađe", kazao je visoki defanzivni vezni fudbaler Nišlija, po potrebi, a baš takva će se možda ukazati sutra - i štoper. 

Utakmica se, kao i sve ostale u poslednjem kolu plej-auta, igra u subotu od 17 časova, a sudiće je najcenjeniji srpski arbitar Srđan Jovanović.


tagovi

Radnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara